1 Mayıs 2024 Çarşamba

ÖGK'dan Eskişehir'de film etkinliği

ÖGK 8 Mart'a giderken Eskişehir'de film okuma etkinliği düzenledi.

Özgür Genç Kadın (ÖGK), 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Eskişehir'de film okuma etkinliği düzenledi. Fatus kafede Freidoune Sahebjam'ın kitabından sinemaya uyarlanan Soraya'yı Taşlamak isimli filmin gösterimi yapıldı.

Ardından izleyiciler ile birlikte film okuması yapıldı. Filmde öne çıkanlar üzerine yapılan konuşmalarda kadınların örgütlü gücü vurgulanırken, erkek egemenliğinin sadece kadınları köleleştirmediği aynı zamanda erkekleri de insani değerlerden uzaklaştırdığı belirtildi. Bu nedenle "Kadının özgürleşmesi ve erkeğin insanlaşması" olarak tarif edilen kadın özgürlük mücadelesinin önemli olduğu kaydedilerek, erkeklerin iradi bir şekilde erkek egemenliğine karşı mücadele etmesi gerektiği ifade edildi.

İran'daki kadın isyanına değinilerek Mahsa Amini'nin katledilmesinin ardından sokakları dolduran kadınlara selam gönderildi. Kadınların örgütlü olarak erkek egemen sistemi yıkacağı ve kadın dayanışmasının önemine dikkat çekildi, 8 Mart'a giderken her kadının birbirinden güç aldığı vurgulandı.

Etkinlik 8 Mart'a çağrı yapılarak sonlandırıldı.