27 Temmuz 2024 Cumartesi

Mücadeleci sendikalar Emine Şenyaşar'ı ziyaret etti

İnşaat-İş, Dev Yapı-İş, Limter-İş ve Dev Tekstil adalet nöbetinin 108. gününde Emine Şenyaşar'ı ziyaret etti, "Sokakta mücadele eden sendikalar olarak Emine ananın mücadelesini sırtlayacağımıza söz veriyoruz" dedi. 

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018'de AKP eski milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar'ın Urfa'dan Ankara Adalet Bakanlığı önüne taşıdığı Adalet Nöbeti 108. gününde. Emine Şenyaşar'ı bugün mücadeleci sendikalar ziyaret etti, dayanışma içinde olacaklarını ve mücadelenin süreceğini kaydetti. 

İnşaat-İş, Dev Yapı-İş, Limter-İş ve Dev Tekstil'in ziyaretinde söz alan Dev Yapı-İş'ten Osman Üney Kürtçe bir konuşma yaptı. Ardından konuşan İnşaat-İş örgütlenme uzmanı Deniz Gider, "Biz sokakta mücadele yürüten sendikalar, patronların adaletsizliğine, hak gasplarına karşı mücadelede aynı tabloyu görüyoruz. Eşi, iki çocuğu göz göre göre katledilen Emine ananın adalet direnişini ziyaret ettik. Takipçisi olmaya devam edeceğiz" dedi. 

Adaletin olmadığının altını çizen Gider, "Adalet için direnişi, emine ananın mücadelesini sırtlayacağımıza söz veriyoruz. Emekten, alın terinden yana sendikalar olarak bu dayanışmayı ve mücadeleyi taşıyacağımızın sözünü veriyoruz" ifadelerini kullandı.