18 Mayıs 2024 Cumartesi

MLKP/FESK gerillası Baran: Sömürgecilere geçit vermeyeceğiz

Zagroslarda savaşan MLKP/FESK gerillası Munzur Baran, faşist Türk devleti ile işbirlikçilerine geçit vermeyeceklerini söyledi, "Faşist iktidar kayıplarını gizliyor. Her türlü kimyasal silahı kullanıyor. Sömürgeci Türk devleti ve işbirlikçilerine asla geçit vermeyeceğiz, asla zaferi tattırmayacağız" dedi.

Marksist Leninist Komünist Partisi (MLKP) FESK gerillası Munzur Baran, Türk devletinin Güney Kürdistan topraklarına yönelik işgal saldırısına izin vermeyeceklerini söyledi.

Medya Savunma Alanları'nda işgal saldırılarına karşı başlatılan Zagros Şahinleri Devrimci Hamlesi kapsamında bölgede bulunan MLKP/FESK gerillası Baran ANF'ye konuştu.

Baran, "Sömürgeci faşist Türk burjuva devleti ve onu yöneten AKP-MHP-Ergenekon iktidarı, ayakta kalmak ve saltanatlarını sürdürmek için suç işlemeye devam ediyor. Sahip oldukları bu sömürgeci faşist düzenin ayakta kalmasını, Kürt Özgürlük Hareketi'nin ve devrimci-sosyalist öncülerin tasfiyesine ve iradelerinin kırılmasına bağlamışlar" şeklinde konuştu.

Emperyalist devletlerin sömürgeci işgal saldırılarına onay verdiğini belirten Baran, 'Çöktürme Planı'nın amacına ulaşması için her türlü askeri ve istihbari desteğinin sunulduğunu belirtti.

İşgal saldırılarının Türkiye ve Kürdistan birleşik devrimini engelleme amacı taşıdığını dile getiren Baran şöyle konuştu: "Bu saldırı, ezilen ve sömürülen halkların umudunu kırmaya dönüktür. Bu saldırı aynı zamanda sömürgeci faşist Türk devletinin Ortadoğu'da yeni Osmanlıcılık adına yayılma politikasıdır. Partimiz MLKP, bu saldırıyı böyle okumakta ve güçlerini buna göre konumlandırmaktadır."

'FAŞİST İKTİDAR KAYIPLARINI GİZLİYOR'
Garê zaferinin ardından Avaşîn, Metîna ve Zap bölgesine yönelik işgal saldırıları esnasında yoğun teknik ve kimyasal silahlar kullanıldığını dile getiren Baran, sömürgeci işgal saldırısına karşı tarihi bir direniş gösterildiğini dile getirdi. Baran şunları kaydetti: "Gerillanın destansı direnişi karşısında sömürgeci faşist Türk burjuva ordusunun ve işbirlikçilerinin başarı umutları kırılmaktadır. Türkiye ve Kürdistan halkları, faşist Türk burjuva devletinin ve onun psikolojik savaş medyasının söylediklerine ve yazdıklarına asla inanmamalı. Faşist iktidar, kayıplarını gizliyor. Her türlü kimyasal silahı kullanıyorlar. Tepeden tırnağa çürüyen ve mafyalaşan sömürgeci faşist Türk burjuva devletine ve işbirlikçilerine asla geçit vermeyeceğiz, asla zaferi tattırmayacağız."

Kürdistan dağlarında MLKP/FESK gerillaları Yılmaz Selçuk, Roza Rênas ve Sarîn Awaz'ın da ölümsüzleştiğini hatırlatan Baran, "Yüzlerce yoldaşın kanlarıyla sulanmış bu toprakların, işgal edilerek kirletilmesine asla izin vermeyeceğiz. Tarihi direniş içerisinde yerimizi almaya, kanımızın son damlasına kadar savaşmaya ve halklarımızın umudunu hep diri tutmaya, büyütmeye devam edeceğiz. Sömürgeci işgalcilere geçit vermeyen Mamreşo ve Zendura kahramanlarının izinden yürümeyi sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.