19 Mayıs 2024 Pazar

MLKP'den Garê açıklaması

Garê'de 10-14 Şubat'ta yaşanan saldırılar esnasında bir noktalarının vurulduğu ancak gerilla kaybının yaşanmadığı açıklayan MLKP Hüseyin Demircioğlu Akademisi Komutanlığı, "Faşist Türk devletinin sömürgeci planlarına karşı canımız pahasına savaşarak özgürlük bayrağını yükseklerde tutmaya devam edeceğiz" diye belirtti.

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) Hüseyin Demircioğlu Akademisi Komutanlığı, 10-14 Şubat günleri arasında Garê'ye yönelik işgal saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

Medya Savunma Alanları'nda bulunan Akademi Komutanlığı, 4 gün süren işgal saldırısı esnasında herhangi bir kayıpları yaşanmadığını, daha öncesinde kullanılan ancak terk edilmiş bir noktalarının ise uçak saldırısının hedefi olduğunu duyurdu.

Savaş koşulları nedeniyle gecikmeli olarak ulaşan açıklamada, sömürgeci faşist Türk devletinin "güvenlikli tampon bölge" oluşturma adı altında Güney Kürdistan'ı işgal etme planının bir parçası olarak Garê'ye saldırdığı ifade edildi. Akademi Komutanlığı şunları kaydetti: "50 savaş uçağı, onlarca Kobra ve Skorsky helikopter ile gerçekleştirilen ve dört gün süren saldırı sonrasında sömürgeci faşist Türk ordusu ve işbirlikçileri, gerillanın destansı direnişi karşısında büyük bir hezimet yaşamıştır. Geride birçok ölü bırakarak kaçmak zorunda kalmıştır. Sahip olduğu tüm askeri ve savaş tekniğini kullanmasına rağmen istediği sonucu alamamakla birlikte, özgürlük savaşçıları karşısında tam anlamıyla bir bozguna uğramıştır. Hal böyle olunca faşist şefin şov hevesi de kursağında kalmıştır."

Türk devletinin saldırı amacının esir asker, polis ve MİT elemanlarını kurtarmak olmadığı vurgulanan açıklamada şöyle denildi: "Bu saldırının amacının Kürt özgürlük hareketinin elinde tutuklu olan MİT elamanlarını, polis ve askerleri kurtarmak olarak açıklasa da saldırının amacının bu olmadığı biliniyor. Ki eğer esir asker ve polisleri kurtarabilseydi bunu AKP-MHP faşist iktidarının ömrünü bir süre daha uzatmanın aracı haline getirecekti. Faşist Türk devleti, 24 Temmuz 2015'te Medya Savunma Alanları'na yönelik saldırıyla neyi hedefliyorduysa, Garê alanına dönük saldırının hedefinde de o vardı."

'HERHANGİ BİR GERİLLA KAYBIMIZ OLMAMIŞTIR'
Garê'ye yönelik saldırı esnasında MLKP Hüseyin Demircioğlu Akademisi Komutanlığı'na ait bir noktanın da uçaklar tarafından vurulduğu bilgisine yer verilen açıklamada, "Daha öncesinde kullandığımız ve terk ettiğimiz nokta da 10 Şubat 2021 tarihinde savaş uçaklarıyla gerçekleştirilen hava bombardımanının hedefi olmuştur. Daha öncesinde parti çalışmalarında yer almış, sonrasında ise kişisel zaaflarının esiri olarak, kaçıp düşmana teslim olan bir hainin vermiş olduğu bilgiye bağlı olarak bu terk edilen noktanın hedef haline geldiğini biliyoruz. Bu saldırıda her hangi bir gerilla kaybımız olmamıştır" denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı: 

"MLKP/FESK gerillaları, hava saldırısı sonrası olası bir karasal saldırıya karşı öncesinde belirlenen savunma planları dahilinde mevzilerinde konumlanmış, bulunduğumuz mevzilere herhangi bir yönelimi olmayan düşmanın 4 gün sonra alandan apar topar kaçmasından dolayı güçlerimizle düşman arasında her hangi bir sıcak çatışma yaşanmamıştır.

'ÖZGÜRLÜK BAYRAĞINI YÜKSEKLERDE TUTMAYA DEVAM EDECEĞİZ'
"Partimiz, faşist Türk devletinin, PKK'yi yok etme, Rojava devrimini boğma, dört parçadaki Kürt ulusunun özgürlük hakkını zincire vurma ve köle haline getirmeyi hedefleyen inkarcı sömürgeci planlarına karşı dün olduğu gibi bugünde üzerine düşen devrimci görevleri yerine getirmeye devam edecektir. Partimizin, Medya Savunma Alanlarındaki komünist gerillaları olarak canımız pahasına savaşarak özgürlük bayrağını yükseklerde tutmaya devam edeceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz. Yaşasın Garê direnişimiz ve zaferimiz. Kahrolsun sömürgeci faşist diktatörlük."