19 Mayıs 2024 Pazar

MKP 3. Kongresi'ni gerçekleştirdi

3. Kongresi'ni gerçekleştiren MKP, Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da mücadeleyi büyütme mesajı verdi.

Maoist Komünist Partisi (MKP), 3. Kongresi'ni gerçekleştirdi.

Yazılı açıklama yapan MKP, "Dünyada yaşanan bu salgın hastalığın işçi sınıfı ve tüm ezilen halk kitlelerine dezavantajlar sunduğu (kapanmalar, yasaklar) bir ortamı partimiz kendi lehinde avantaja çevirerek 3. Kongre sürecini başlatmış ve başarıyla sonuçlandırmıştır" dedi.

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi: "Enternasyonal proletaryanın kızıl sancağını Türkiye-Kuzey Kürdistan'da daha yukarı çekmenin sorumluluk bilinciyle hareket eden partimiz Maoist Komünist Partisi 3. Kongre'de aldığı bir dizi kararlarla yeni yönelim ve yeni şiarla Halk Savaşının parıldayan mevzisi olmaya devam edecektir. Türk, Kürt ulusundan ve diğer azınlık milliyetlerden Türkiye-Kuzey Kürdistan işçi sınıfı, emekçi köylülük ve tüm ezilen halk kitlelerinin devrim ve sosyalizm mücadelesinde savaş kurmayı olacak partimiz Maoist Komünist Partisi, Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da sürdürülen ulusal ve sınıfsal kurtuluş mücadelesinde ölümsüzleşenlerin anısı önünde saygıyla eğilirken, bu uğurda yürütülen mücadeleleri de selamlamaktadır."

Maoist Komünist Partisi, kongresini 'emperyalist-kapitalizmin yaşadığı kriz ve ülkemizdeki yansımaları, sosyo-ekonomik yapı tahlili, ulusal sorun, devrimin yolu' gündem maddelerini değerlendirerek sonuçlandırdı.