19 Mayıs 2024 Pazar

Migros depo işçisi kadınlar 8 Mart'ta patrona seslendi: İşimize geri döneceğiz

Kod 29 ile işten atılan Migros işçileri, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde patron Tuncay Özilhan'a seslenerek "Tacizci amirleri depolardan çıkaracak, işimize mutlaka geri döneceğiz" dedi.

Salgına karşı alınmayan önlemler ve uzun çalışma süreleri, kötü çalışma koşullarına karşı DGD-SEN'e üye olduktan işten çıkarılan Migros depo işçileri, mağazanın bağlı olduğu Anadolu Grubu binası önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında konuşan işçi Fatma Yiğit "Tacizciler gidecek, biz işimize döneceğiz Özilhan" dedi.

Fatma Yiğit güçlerini işçilerden aldıklarını belirterek kadınların sokaklardan da depolardan da tacizcileri kazıyacaklarını belirtti.

Fatma Yiğit pes etmeyeceklerini belirterek şöyle konuştu:
"Gücünüz bize yetmeyecek, çocuklarımızın hakkını size yedirmeyeceğiz. Direne direne kazanacağız, biz pes etmeyeceğiz, onlara pes ettireceğiz. Tacizci amirleri göndermesini de biliriz ikisini gönderdik, 3-4 kişi daha var onlar da gidecek. Tacizci amirleri teşhir ettiğimiz için bize iftiracı deniliyor, dava açılıyor. Siz kimsiniz? Tacizciler gidecek, biz işimize döneceğiz Özilhan, sana sesleniyoruz. Biz gücümüzü birbirimizden alıyoruz. Soğuk, yağmur, kar var ama biz buraya geldiğimizde Güneş açıyor! O depodaki tacizci amirleri göndermesini biliriz biz! Sokaklardan da depolardan da tacizcileri direnen kadınlar kazıyacak."

Anadolu Grubu önünde çadır kurmak isteyen işçilere polis saldırdı.