19 Mayıs 2024 Pazar

Mersin'de 8 gündür gözaltına tutulan 4 kişi tutuklandı

Mersin'de 8 gündür gözaltında tutulan TJA aktivisti Beritan Önen, Mustafa Işık, Cabbar Karabey ve Münir Güzel tutuklandı.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan Halkların Demokratik Partisi (HDP) önceki dönem Mersin İl Eşbaşkanları Zelal Önen, Mustafa Işık ile Akdeniz ve Toroslar İlçe Eşbaşkanları Münir Güzel ve Cabbar Karabey ile parti üyeleri Zozan İlgen, Rafiye Erkul, Güvencesiz İşçiler Derneği (GİY-DER) Başkanı Abdülselam Kutlu ve TJA aktivisti Beritan Önen emniyetteki ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılık tarafından ifadeleri alınan Zelal Önen, Zozan İlgen, Rafiye Erkul ve Abdülselam Kutlu adli kontrol şartıyla, Mustafa Işık, Münir Güzel, Cabbar Karabey ve Beritan Önen ise tutuklanma istemiyle  Sulh 1. Ceza Hâkimliği'ne sevk edildi.

Hakimlik, TJA aktivisti Beritan Önen, Mustafa Işık, Cabbar Karabey ve Münir Güzel'i "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklanırken, Zelal Önen, Zozan İlgen, Rafiye Erkul ve Abdülselam Kutlu ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.