29 Mart 2024 Cuma

Memmedov'un avukatı: Karakolda bir günlük kayıp var

Ölüm nedeni henüz kesinleşmeyen Azerbaycanlı anarşist Bayram Memmedov'un ölümüne ilişkin henüz rapor hazırlanmadı ancak doktorun söylemleri boğulduğu yönünde. Av. Oğuzhan Topalkara, soruşturmanın başladığını belirtti ve delil topladıklarını dile getirdi. 

İstanbul'da 4 Mayıs'ta cansız bedeni bulunan Azerbaycanlı anarşist Bayram Memmedov'un ölümüne ilişkin henüz otopsi raporu hazırlanmadığı gibi ortada yazılı herhangi bir rapor da yok. 

'KONUYA DAİR BİR RAPOR YOK'
Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) avukatlarından  Oğuzhan Topalkara ETHA'ya bilgi verdi. Memmedov'un avukatlığını da üstlenen Topalkara, "Ölümüne ilişkin net bir şey söylemek mümkün değil. Ama karakol kayıtlarında bir günlük kayıp var. Suda boğulduğu söyleniyor ama konuya dair detaylı bir rapor yok. Doktorun söylemleri bu yönde. Yazılı bir rapor yok, olmadığı gibi ön rapor da yok. Zaten otopsi raporunun hazırlanması da iki ya da üç ay kadar sürer" dedi. 

'CENAZEYİ AZERBAYCAN'A GÖTÜRECEĞİZ'
Memmedov'un ölümüne ilişkin gerçekleri araştırdıklarını dile getiren Topalkara, savcılık kameralarını toplayarak, görgü tanıklarıyla görüşerek delil toplamaya çalıştıklarını belirtti. Topalkara, "Hala cenazeyi alamadık, ölüm belgesini hazırlayamadık. Cenazeyi Azerbaycan'a götüreceğiz bununla ilgili bürokratik işlemlerle uğraşıyoruz" diye konuştu. 

'AZERBAYCAN MEDYASI İNTİHAR OLARAK VERDİ'
Moda parkında görevli olan görgü tanıklarının, Bayram Memmedov'un denize düşen terliğini almak için denize atladığını daha sonra da boğulduğunu; yüzme bilmedikleri için haber verdikleri sahil güvenlik gelene kadar Memmedov'un yaşamını yitirdiğini söylediklerini hatırlatan Topalkara, "Azerbaycan medyası olayı 'intihar' olarak verdi. Lakin Türkiye'deki bulgularda böyle bir durum yok. Zaten olay da öğlen saatlerinde 14.00-15.00 gibi gerçekleşmiş" ifadelerini kullandı. 

'OTOPSİ RAPORU ÇIKTIĞINDA BELLİ OLACAK'
Azerbaycanlı anarşist Bayram Memmedov'un ölümüne ilişkin soruşturmanın başladığını belirten Avukat Oğuzhan Topalkara, şöyle devam etti: "Kaza mıdır, değil midir henüz net bir şey söyleyemeyiz. Delil toplamaya çalışıyoruz. Özellikle otopsi raporu çıktığında belli olacak."