20 Mayıs 2024 Pazartesi

MATA patronu işçileri tehdit etti: Fabrikayı kapatırız

MATA yönetimi, işten atma saldırısına karşı Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Merkez binasında bekleyişe geçen işçilere gönderdiği mesajda, "işçileri yanlış yönlendiren kişilerden başka sorun olmadığını" öne sürdü ve fabrikayı kapatmakla tehdit etti.
MATA Ahşap Otomotiv patronu işçi düşmanı adımlarını sürdürüyor. Daha önce de işten atma haberleriyle gündeme gelen fabrikada, devam eden işkolu davası sürecinde patronun sendika aleyhine dilekçe ve raporlar sunması sonrası işçiler bir süredir iş yavaşlatma ve fazla mesai yapmama eylemi yapıyordu.
 
İşçilerin bu tepkisinin ardından patron, ikisi sendika temsilcisi olan 29 işçiyi hukuksuz şekilde işten çıkardı.
 
İşçiler Birleşik Metal İş Genel Merkezi'nde toplanıp önümüzdeki süreçte nasıl bir mücadele programı çıkaracaklarını beklerken, MATA patronu işçilere tehdit mesajı gönderdi.
 
Mesajında, sendikayla görüşme yaptıklarını söyleyen MATA yönetimi, aslında fabrikada "işçileri yanlış yönlendiren kimi kişilerden başka sorun olmadığını" öne sürdü. "Birbirine gönülden bağlı olduğu için birlik olan, birlikte üreten, çalışan, kazanan bir ekip" istediklerini öne süren yönetim, bu olmadığı takdirde fabrika kapatma tehdidinde bulundu.