16 Mayıs 2024 Perşembe

Lübnan Komünist Partisi MK üyesi Nakhal: Efrin direnişinden çok etkilendim

Efrin'de bulunan Lübnan Komünist Partisi Merkez Komite üyesi Jana Nakhal, "Buradaki kadınların ve savaşçıların direnişinden oldukça etkilendim. Biz moral vermek isterken Efrin halkından moral aldık. Efrin halkı bu toprakların gerçek sahipleridir" dedi.
Direnişe destek olmak için Efrin'e gelen Lübnan Komünist Partisi Merkez Komite üyesi Jana Nakhal, tüm dünya halklarına direnişi büyütme çağrısı yaptı.   
 
ETHA'ya konuşan Nakhal, "Bugün Efrin'de yaşananlar açıkça gösteriyor ki, işgalci faşit Türk devleti, IŞİD ve El Nusra çetelerinin yardımıyla, Efrin halkına yönelik katliam ve soykırım gerçekleştirmek için saldırıyor. Bir yandan Efrin halkını katletmek, öte yandan Efrin'in topraklarını işgal ederek demografik yapıyı değiştirmeyi amaçlıyor" dedi.
 
Aynı zamanda Komünist Kadınlar Komitesi üyesi olan Nakhal, Efrin halkının faşizme karşı direnişinin herkes tarafından görülmesini istedi. Nakhal, "Bu direniş halkın kendi haklarını savunma direnişidir. Bu halk dünyanın en güzel direnişini ortaya koyuyor. Bu direnişi güzelleştiren ise Kuzey Suriye'den bütün halkların bir arada bu direniş etrafında ortaklaşmasıdır" dedi. 
 
'DİRENİŞ EMPERYALİST PLANLARI BOŞA ÇIKARTACAK'
 
Direnişi desteklediklerini ve kazanacağına inandıklarını ifaden eden LKP MK üyesi Nakhal, direnişin emperyalistlerin bölge üzerindeki planlarını boşa çıkartacağı değerlendirmesinde bulundu.
 
Nakhal, şöyle devam etti: "Türkiye çok uzun zamandır Kürt halkını bölgeden çıkartmak istiyor. Açık bir şekilde görülmektedir ki Efrin'i de kendi sınırlarına dahil etmek istiyor. Nasıl İskenderun'u işgal ederek sınırına kattıysa, bugün aynısını Efrin'de gerçekleştirmeyi amaçlıyor. Biz çağın direnişini sahipleniyoruz. Kuzey Suriye'de direnen halkların direnişini destekliyoruz. Umut ediyoruz ki Efrin kazanacak. İskenderun'da yaşayan halkların başına gelenler Efrin'in başına gelmeyecek çünkü Efrin halkı direngen bir halk ve kazanacak."
 
8 MART EYLEMİNDEN ÇOK ETKİLENDİM
 
Efrin'de uçak ve bomba sesleri altında yapılan 8 Mart eyleminden oldukça etkilendiğini dile getiren Jana Nakhal, şunları söyledi: "Biz 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla gerçekleştirilen yürüyüşe katıldık. Halk yürürken bir yandan da bomba sesleri geliyordu. Efrin halkı bu seslere aldırış etmeden günlük yaşamına devam ediyor. Halkın böylesi savaş ortamında kitlesel bir şekilde eylem gerçekleştirmesi gösteriyor ki direniş mutlaka kazanacak. Halkın direnişinden oldukça etkilendim. Biz moral vermek isterken Efrin halkından moral aldık. Halkın direnişi topraklarına sahip çıkacağını gösteriyor. Sınır köylerinde yaşayan halkın hikayelerini de dinledik. Halk topraklarını bırakmamakta kararlı."
 
ÇAĞIN DİRENİŞİ HALKLARIN ZAFERİ OLACAK
 
Lübnan Komünist Partisi Merkez Komite üyesi Jana Nakhal, son olarak şu mesajı verdi: "Buradaki kadınların ve savaşçıların direnişinden oldukça etkilendim. Burada gerçekleştirilen tamamıyla bir halk direnişi. Kimse bu direnişi inkar edemez. Halk 7'den 70'e işgalci faşist Türk devleti ve onun çetelerine karşı direniyor. Dünya halklarının bu direnişe katılmaları ve bu direnişi büyütmeleri aynı zamanda enternasyonal bilinci yükseltecektir. Biz komünist bir parti olarak bütün halklara buradan sesleniyoruz; Efrin halkına destek olun, bu direnişi büyütün. Efrin halkı bu toprakların gerçek sahipleridir. Bu yüzden bu direniş kazanacak. Çağın direnişi enternasyonal dayanışma ruhu ile halkların zaferi olacak."