28 Nisan 2024 Pazar

Londra'da tutsaklarla dayanışma eylemi

Faşist iktidarın tutsaklara yönelik düşman ve katletme politikalarına dikkat çekilen Londra'da, tutsakların taleplerini sahiplenme ve mücadeleyi yükseltme çağrısı yapıldı. 

İngiltere'nin başkenti Londra'da, Türkiye ve Kuzey Kürdistan hapishanelerinde tutsakların maruz kaldığı hak gasplarına ve tecrit işkencesine dikkat çekildi.
"Hasta tutsaklara özgürlük" şiarıyla Tutsakların Sesi Platformu (TSP), NADEK ve UPOTUDAK'ın ortak çağrısıyla  Woodgreen Kütüphanesin önünde gerçekleştirilen eylemde, hasta tutsakların sesi olmaya, taleplerini sahiplenerek mücadeleyi yükseltmeye çağrıldı.

İngilizce ve Türkçe pankartların ve dövizlerin taşındığı eylemde ayrıa bildiri dağıtıldı. Faşist şeflik rejiminin tutsaklara yönelik düşman ve katliamcı politikalarına dikkat çekilen bildiride hasta tutsakları ölüme terk edildiği vurgulandı.

İngilizce ve Türkçe yapılan açıklamada, "Faşist devletin izlediği politika, rehin aldığı devrimci tutsakları içeride öldürme politikasıdır. Hasta tutsakların içerde yaşadıkları baskılar, işkenceler ve hak gaspları sağlığa erişim hakkını da kapsamaktadır. Sağlığa erişim hakkı bir insan hakkıdır. İçeride yaşam mücadelesi veren tüm hasta tutsakların derhal serbest bırakılmalarını istiyoruz.  Hasta tutsaklar serbest bırakılsın! Tedavi haktır, engellenemez! Politik tutsaklara özgürlük! Tutsaklara karşı tecrit ve baskılara karşı birleşik mücadeleyi büyütelim! Yaşasın tutsakların onur ve özgürlük direnişi! Yaşasın enternasyonal dayanışma" denildi.

6 Nisan'da daha güçlü katılım çağrısı yapılarak eylem sonlandırıldı.