18 Mayıs 2024 Cumartesi

LÖB, ölümsüzlüğünün 54. yılında Che'yi andı

Devrimci önder Che Guevera'yı ölümsüzlüğünün 54. yılında anan LÖB, Che'nin ardından devrim mücadelesine devam edeceklerinin altını çizdi. 

Liseli Öğrenci Birliği, (LÖB) İstanbul'un Kadıköy ilçesinde, devrimci önder Che Guevara'yı andı. "Ölümsüzlüğünün 54. yılında; evde, okulda, sokakta liseliler Che'nin yolunda!" şiarıyla düzenlenen anma Che şahsında devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenler anısına saygı duruşuyla başladı. 

Yapılan konuşmada Che'nin mücadele hayatı anlatıldı. Küba devriminin ardından kurulan yeni hükümette çeşitli önemli görevlerde bulunan Che'nin, gerilla savaşı ve teorisi üzerine makaleler ve kitaplar yazdıktan sonra diğer ülkelerdeki devrimci hareketlere katılmak üzere 1965 yılında Küba'dan ayrıldığı ve ardından enternasyonalist mücadeleyi büyütmek için Bolivya'da gerilla mücadelesine katıldığı belirtildi. 

9 Ekim 1967'de La Higuera'da Bolivya Ordusu'nun elindeyken katledilen Che'nin devrim mücadelesinin sembolü olduğu dile getirildi. 

Yapılan bir diğer konuşmada ise, Che'nin liselilerin özgürlük mücadelesinin yol gösterici pusulası olduğu ifade edildi. Konuşmada, "O'nun izinde ve tüm devrim şehitlerinin izinde devrim ve sosyalizm mücadelesini, Che'den Berkin'e, Deniz Gezmişlere ve Suruç'ta ölümsüzleşen 33 düş yolcusuna uzanan bu güçlü tarihimizin oluşturduğu bilinç ile daha ileriye taşıyacağız. Bizler liseliler olarak Che'den aldığımız mücadele bayrağını daha ileriye taşıyacağımızın sözünü veriyoruz. Che'nin bitirilmek istenen mücadelesini, devrime olan bağlılığını ve inadını şimdi gerek Kürdistan'da gerek dünyadaki tüm halkların yükselttiği özgürlük isyanında ve bayrağında gerekse devrim mücadelesinde görebiliriz."

Serbest kürsüyle devam etkinlik, konuşmaların ardından sona erdi.