28 Mart 2024 Perşembe

Limter-İş, Eskihisar'da tersane işçilerine örgütlenme çağrısı yaptı

DİSK'e bağlı Limter-İş Sendikası, Gebze Eskihisar'da tersane işçilerine bildiri dağıtımı yapılarak örgütlenme çağrısı yaptı.

DİSK'e bağlı Limter-İş Sendikası, tersane işçilerinin ücret, sendikal haklar, Covid-19'a karşı korunma, sigortalarının gerçek ücret üzerinden yatırılması başta olmak üzere tersane işçilerinin temel hakları için başlattığı imza kampanyası devam ediyor.

Kocaeli'nin Gebze ilçesine bağlı Eskihisar'da tersane işçilerine bildiri dağıtımı yapılarak örgütlenme çağrısı yaptı. İnşaat-İş Sendikası'nın da destek verdiği bildiri dağıtımında işçilere seslenen Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kanber Saygılı, "Hergün bu tersanelere gidiyorsunuz gemi yapıyorsunuz. Tersane patronlarını, taşeronları zenin ediyorsunuz. Ama siz yoksulluğa devam ediyorsunuz. Çünkü birlik değiliz, sömürülmek bizim kaderimiz değil. Siz onlara gemi yaparken, trilyonlar kazandırırken hala sigortalarınız aldığınız ücret üzerinden yatırılmıyor. Çalışma saatleriniz uzun. Bu işkolu ağır ve tehlikeli işkolu olmasına rağmen hala itibari hizmet zammı uygulanmıyor" dedi.

Saygılı "Tersanelerde fiili ücret zammı uygulansın, sigortalarımız aldığımız ücret üzerinden yatırılsın, tersane işçilerine de Covid-19 aşı önceliği verilsin, tersane işçilerin ücretleri artırılsın. Bu talepler, tüm tersane işçilerinin ortak talepleridir. Taleplerinize sahip çıkın. İmza kampanyasına katılın. Birlikte olursak başarırız. Taleplerinize sahip çıkan ve mücadele yürüten, sınıfın sendikacılığını yapan Limter-İş Sendikasına omuz verin, üye olun" diye belirtti.