18 Mayıs 2024 Cumartesi

Komşuları ve polisler tarafından nefret söylemlerine maruz kaldı

İstanbul'da yaşayan mülteci F.S komşuları tarafından ve gittiği karakolda yaşadığı nefret suçuna ilişkin İHD İstanbul şube binasında yaşadıklarını anlattı.

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi, "mültecilere yönelik nefret saldırıları durdurulsun" şiarıyla basın toplantısı düzenledi.

İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri, İktidarın mültecilere yönelik nefret söylemlerine dikkat çekti. Yoleri, "Ayrımcı, ötekileştirici söylemler her geçen gün daha çok artıyor. Seçim sürecine girmiş olmasının nefret söylemlerinde artma olduğunu görüyoruz. Birçok siyasi parti nefret söylemleri ile oy toplamaya çalışıyor. Mültecilerin yaşam hakları dahil tüm temel hakları ihlal edildiği dönemi işaret ediyor" diye konuştu.

Yaşadıklarını anlatan F.S, komşuları tarafından çocuklarıyla birlikte darp edildiğini aktardı. F.S, "Hastaneye gittim darp raporu aldım. Karakola gidip şikayetçi oldum ancak orada da polisin ırkçı söylemlerine ve hakarete maruz kaldım. Şikayetçi olduğum için hala tehditler alıyorum" ifadelerinde bulundu.

F.S, Çocuklarının ve kendisinin psikolojisi bozulduğunu belirterek yetkililere çağrıda bulundu.

Yoleri de sürecin takipçisi olacaklarını aktardı, her türlü ayrıştırıcı ve ötekileştirici söylemlerin İHD olarak karşısında olacaklarını vurguladı.