27 Temmuz 2024 Cumartesi

Kod-46 ile atılan işçilerin eylemi 5'inci gününde

Aydın-Denizli Karayolu inşaatında çalışırken Kod-46'yla işten çıkarılan 51 işçinin gasp edilen ücretleri için başlattığı direniş 5'inci gününe girdi.

Aydın-Denizli Karayolu inşaatında çalışırken, "işverenin güvenini kötüye kullanmak, hırsızlık yapmak, işverenin meslek sırlarını ortaya atmak gibi doğruluk ve bağlılığa uymayan davranışlarda bulunmayı" düzenleyen Kod-46 gerekçesiyle işten atılan işçilerin eylemleri sürüyor.

Kod-46'yla atılmaları nedeniyle tazminat hakları ve işsizlik ödeneğinden faydalanma hakları ellerinden alınan 51 işçi, 5'inci günde Hamzabali Viyadüğü'ne çıkarak eylemlerini sürdürdü.

Ana yüklenici Fernas İnşaat firmasının alt yüklenici firması olan İnceoğulları İnşaat bünyesinde çalışırken işten atılan işçilerin tazminatları ve içeride birikmiş maaşları da ödenmedi.

Maddi olarak zor durumda kaldıklarını ifade eden işçiler, yetkililerin sesini duymasını istedi. İşçiler, yaşadıkları mağduriyet giderilinceye kadar bölgede çalışma yapılmasına müsaade etmeyeceklerini vurguladı.