Kızıltepe'de binler yürüdü: Rojava'da savunulan halkların özgürlüğüdür
Rojava'ya dönük saldırılara karşı Kızıltepe'de binler sokaklara çıktı. DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, "Rojava'da savunulan şey halkların özgürlüğüdür. Rojava'da savunulan şey Kürt halkının bitmeyen mücadelesidir" dedi.
Mardin'in Kızıltepe ilçesinde binlerce kişi, Rojava'ya dönük saldırılara karşı sokaklara çıktı. Yoğun kar yağışına rağmen Demokratik Kurumlar Platformu'nun çağrısıyla Özgürlük Meydanında bir araya geldi. Meydandan yürüyüşe başlayan kitle, "Bijî berxwedana Rojava", "Bijî berxwedana Kobanê", "Bijî berxwedana gele Kurd", "Rojava Rojhilatê Kürdistan yek welatê" sloganlarıyla Kilise ve Hastane caddeleri boyunca yürüyerek, Berçem Mahallesinde bulunan Mehmet Sincar Parkı'nda yürüyüşü sonlandırdı. Yürüyüşe, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar ile Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) milletvekilleri de katıldı.
Saldırıların başlangıcından bu yana Kürtlerin dünyanın dört bir yanında ayakta olduğunu belirten DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, "Ne savaşlar, ne saldırılar, Kürt halkının umudunu da, Kürt halkının özgürlük mücadelesini de geriletmedi, geriletemeyecek. Rojava deyince hepimizin aklına tek bir şey geliyor: Devrim! Ve öncelikli olarak da kadın devrimi" ifadelerini kullandı.
'KADINLAR GERİ ADIM ATMAYACAK'
Erkek egemen sistemin en çok korktuğu şeyin kadınların özgürleşmesi olduğunu kaydeden Uçar, "Sırtını HTŞ'ye dayananlar, HTŞ'den güç almaya çalışanlar, bir Kürt kadının saçlarını kesip sosyal medyada paylaşan alçağa hep birlikte ses veriyoruz. 'Jin, jiyan azadî' demeye devam edeceğiz. Kadınlar olarak Kürt halkının ve bütün halkların özgürlük mücadelesinde kendi özgürlüğümüze esas alarak kendi özgürlük mücadelemizle birlikte yürütmeye devam edeceğiz. Kadınlar geri adım atmayacak. Saçımızdaki her bir örük, saçımızdaki her bir tel bizim özgürlük mücadelemizin gerekçesi olmaya devam edecek" diye konuştu.
'ROJAVA'DA SAVUNULAN ŞEY HALKLARIN ÖZGÜRLÜĞÜDÜR'
6 Ocak'tan bugüne savaşın büyütülmeye çalışıldığını kaydeden Uçar, "Rojava'da savunulan şey bir halkın kimliği. Rojava'da savunulan şey Kürt halkının kendi kendini yönetebilme iradesidir. Rojava'da savunulan şey kadınların özgürlüğüdür. Rojava'da savunulan şey halkların özgürlüğüdür. Rojava'da savunulan şey Kürt halkının bitmeyen mücadelesidir. Bitirilemeyen mücadelesidir. O yüzden dört bir yerde ayaktayız. O yüzden dört bir yerde tek sloganla yürüyoruz" dedi.
'KOBANÊ'Yİ SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ'
Kobanê'nin hala kuşatma altında olduğuna dikkat çeken Uçar, "Her birimizin hafızasında çok önemli bir yeri var. Kobanê'nin düşmesi ile kendi siyasal iktidarını güçlendirmek isteyenler gördüler ki; Kobanê düşmedi" dedi. Kobanê'yi düşürmek isteyenlere izin vermeyeceklerini ifade eden Uçar, "Kobanê'yi dün nasıl savunduysak bugün de savunmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.