19 Nisan 2024 Cuma

Kızıl Yardım: Erdener Demirel evine dönmeli!

Kızıl Yardım yöneticilerinden Henning von Stolzenberg, Türkiye'de tutsak olan Almanya vatandaşı Erdener Demirel'in bir an önce özgürlüğüne kavuşması gerektiğini söyledi. Almanya'da görülen TKP/ML davasının Erdoğan'a bir 'hediye' olduğunu vurgulayan Stolzenberg, sol göçmen örgütlerinin siyasi faaliyetlerinin hedef alındığına dikkat çekti.

Kızıl Yardım yöneticilerinden Henning von Stolzenberg, 2006'dan beri Türkiye'de tutsak olan Almanya vatandaşı Erdener Demirel için "Erdener eve getirilmeli" sloganıyla başlatılan kampanyayla ilgili ETHA'ya değerlendirmede bulundu.

Kampanyanın, "Erdener'i eve getirelim" sloganıyla Erdener Demirel'in ailesi tarafından başlatıldığını hatırlatan Stolzenberg, "Biz Kızıl Yardım (Rote Hilfe) olarak bunu destekliyoruz. Kısa bir süre içinde çok sayıda destekçi bulmak istiyoruz. Erdener Demirel 2006 yılından bu yana Türkiye'de tutsaktır. Demirel tutsaklık sürecinde bazı hastalıklar geçirdi ve şu anki cezaevi koşullarında Corona'ya yakalanırsa tehlikeli olabilir. Türk hükümetinin siyasi tutsakların sağlığı için harekete geçmesini bekleyemeyiz" dedi.

"Demirel, Türkiye'de birçok açıdan tecrit altında kalıyor çünkü ailesinin büyük kesimi Almanya'da yaşıyor ve hapishanede ziyaret etme koşulları çok sınırlıdır. Bu kampanyayla aynı zamanda Alman Dışişler Bakanlığını göreve çağırıyoruz, Erdener için harekete geç ve Almanya'ya iade işini gereğini yap diyoruz" şeklinde konuşan Stolzenberg, Alman vatandaşları Hozan Cane ve Patrick Kraicker'in halen Türkiye'de tutuklu olduğunu; Gönül Örs, Adil Demirci ve Turgut Öker'in de yargılanmaya devam ettiğini hatırlattı.

Kızıl Yardım yöneticilerinden Henning von Stolzenberg, şöyle devam etti: "Her yerde sesimizi yükseltmek istiyoruz, bu davaların hukuk sistemine uygun işletilmediğini ve onların yalnız olmadıklarını dile getireceğiz. Basının bu davalar hakkında haber yapması, siyasetten açıklamaların gelmesi ve derneklerin açık faaliyet yürütmesi önemli ve değerlidir. Bu dayanışmayı büyütüyor ve yargılananlara moral veriyor. Alman vatandaşların yargılandığı dosyalar kapatılmalı ve Almanya'ya gelmeleri için yurt dışı yasağının kaldırılmasını talep ediyoruz."

TKP/ML DAVASI ALMANYA'NIN ERDOĞAN'A HEDİYESİDİR
Stolzenberg, Almanya'nın Münih kentinde bugün sonuçlanması beklenen TKP/ML davası ile ilgili olarak da, "Almanya'da Devrimcilere yönelik son on yılların en büyük davasıdır. Bu dava aynı zamanda bir 'örnek davadır' ve aslında tüm siyasi göçmen örgütleri hedefliyor. Bu davada 10 devrimci mahkemede yargılanıyor ve uzun yıllar gözaltı sürecin ardından hapis cezalarına çarptırılması bekleniyor. Terörist olarak yargılanıyorlar ama herhangi bir kanıt veya bu suçlamayı destekleyecek bir şey yok. Ayrıca TKP/ML Almanya'da yasak değildir. Bu dava aynı zamanda tüm sol göçmen örgütleri siyasi faaliyetlerini engellemeyi hedefliyor. Aynı zamanda bu dava Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir 'hediyedir'.  Kızıl Yardım olarak bu davayı dört yıldır izliyoruz ve tutsaklarla dayanışmayı yükseltmeye çalıştık" şeklinde konuştu.