11 Mayıs 2024 Cumartesi

Kılıçdaroğlu: FÖTÜ'cü arıyorsan işbirliği yaptığın adama bak

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Bahçeli'nin İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'e yönelik suçlamalarına yanıt verdi: "FETÖ'nün siyasi ayağıyla işbirliği yapanlar seçmeni suçlama noktasına geldiler. FETÖ'cü arıyorsan işbirliği yaptığın adama bakacaksın."
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "FETÖ'nün seçmen ayağı" ile ilgili sözlerine sert cevap verdi. 
 
"FETÖ'nün siyasi ayağıyla işbirliği yapanlar seçmeni suçlama noktasına geldiler. FETÖ'cü arıyorsan işbirliği yaptığın adama bakacaksın" diyen Kılıçdaroğlu, Bahçeli ile "milliyetçilik" yarışına girdi: "Milliyetçiliği ayakları altına alana bakacaksın. Rahmetli Alparslan Türkeş hayatta olsaydı ben her türlü milleyetçiliği ayaklar altına aldım diyen adamla asla yan yana gelmez, kendi partisini satmazdı." 
 
Kılıçdaroğlu, seçmenlere Meral Akşener'e imza vermeleri çağrısı yaptı: "Bütün seçmenlere açık çağrımdır; ilçe seçim kurullarına gidiniz, 100 bin imzayı tamamlayınız ve o liderleri cumhurbaşkanlığı adaylığına getiriniz."
 
GENELKURMAY'IN GÜL'Ü ZİYARETİ
 
Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın, Abdullah Gül'ü ziyaretini de değerlendirdi. 
 
24 Nisan 2018 günü Genelkurmay Başkanı ile İbrahim Kalın'ın Abdullah Gül'ü ziyaret ettiklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, şunları belirtti: "Kamuoyundan gizlendi. Sivil kıyafetlerle gittiler. Yansıyan kaynaklara göre, Abdullah Gül'e 'Erbakan'ın ölüm yıldönümü anma töreni var o anma törenine katılmayın' diyorlar. Cumhurbaşkanı adayı olmayın diyorlar. Demokrasi üzerinde vesayet varsa o ülkede demokrasi yoktur, yara almıştır. 28 Şubat'ı, baskıları hepimiz biliyoruz. Ama bu konuda ne Genelkurmay ne saray ne de Abdullah Gül'den bir açıklama geldi. Efendim Suriye'yi görüştüler! Niye şimdi Suriye'yi görüşüyorsunuz. Görüşüyorsanız neden gizli gidiyorsunuz? Bu bir askeri vesayet girişimidir. Askerler kullanılarak sarayın vesayeti demokrasiye giydirilmek istenmektedir. Sayın Gül'den de çok açık ve net açıklama bekliyoruz."