17 Mayıs 2024 Cuma

KESK'li kadınlar 8 Mart Ankara programını açıkladı

KESK'li kadınlar 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü bu yıl "Emek, eşitlik ve barış hakkımızın peşindeyiz" şiarıyla kutlayacak.
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Merkez Kadın Yürütme Kurulu ve KESK Ankara Şubeler Kadın Platformu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne ilişkin eylem takvimini açıkladı.
 
Eğitim-Sen 2 No'lu Şube binasında düzenlenen basın toplantısında söz alan KESK Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy, "Emek, eşitlik ve barış hakkımızın peşindeyiz" şiarıyla alanlarda olacaklarını belirtti. 
 
AKP iktidarının OHAL'i yeni rejim inşası için ilan ettiğini hatırlatan Atasoy, baskı ve sindirme politikalarının en fazla kadın kimliğine yönelik gerçekleştiğini söyledi. Ancak kadınların alanlarda olmaktan ve sözünü söylemekten geri durmadığının altını çizen Atasoy, 8 Mart programını şu şekilde sıraladı: 
 
"3 Mart Cumartesi günü, OHAL' e  ve KHK' lara karşı oturma eylemleri yaparak, haksız hukuksuz biçimde ihraç edilen tüm kamu emekçilerinin işlerine iade edilmesini talep edeceğiz. 6 Mart Salı günü kadınların yaşam hakkı başta olmak üzere tacize, tecavüze, çocuk istismarına, hayatın her alanında ikincilleştirilen kadın kimliğine ve kadın emeğine kulağını, gözünü kapayan Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yazdığımız ortak mektubumuzu göndererek, ASPB'nın cinsiyetçi politikalarını teşhir edeceğiz.
8 Mart günü tüm illerde kadın platformlarıyla, emek-meslek örgütlerinden ve siyasi partilerden kadınlarla, eşitlik, özgürlük ve barış isteyen tüm kadınlarla birlikte alanlarda olacağız. Ayrıca, ülkemizde OHAL grev yasaklama bahanesi olarak kullanılırken, dünyanın çeşitli ülkelerinde 8 Mart kadın grevi örgütleyen kadınları bulunduğumuz her yerden selamlayacak, dayanışma amaçlı uluslararası grev metnini okuyarak destekleyecek ve destek açıklamalarımızı 8 mart akşamı sosyal medya aracılığıyla kız kardeşlerimize ulaştıracağız.
Tüm bunların yanında baskı ve şiddet ortamını arttıran, en büyük travmanın, en ağır sonuçların yine kadın ve çocuklar tarafından yaşandığı savaş politikalarına karşı 'kadınlar neden barış istiyor' başlıklı kadın buluşmaları gerçekleştirerek barış ısrarımızı yenileyeceğiz."