28 Mart 2024 Perşembe

KESK heyeti Baldur ve Migros depo işçilerini ziyaret etti

KESK Eşbaşkanı Aysun Gezen'in aralarında olduğu heyet direnişteki DGD-Sen üyesi Migros depo işçileri ile grevdeki Baldur işçilerine dayanışma ziyaretinde bulundu.

KESK Eşbaşkanı Aysun Gezen ve KESK Yönetim Kurulu üyeleri, Eğitim Sen, Tüm BelSen, SES ve BES'ten oluşan heyet Kocaeli'ndeki işçi direnişlerine dayanışma ziyaretinde bulundu.

DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş üyesi Baldur Süspansiyon işçilerinin grevini ziyaret eden KESK heyeti, daha sonra ücretsiz izin adı altında işten çıkarılan DGD-Sen üyesi Migros depo işçilerini ziyaret etti.

Ziyaretlerde, sermayenin çıkarlarını değil, emeğin haklarını koruyan ve geliştiren bir ülke için hep birlikte mücadelenin önemine değinen KESK Eşbaşkanı Aysun Gezen, sefalet koşullarının dayatılmasına, sendikal örgütlenme özgürlüğünün baskı altın alınmaya çalışılmasına, Kod 29 ile işten çıkarılmaya karşı işçi sınıfının yalnız olmadığını, mücadelenin toplumun bütün katmanlarıyla büyütüleceğini dile getirdi. Özellikle Kod 29 ile işten çıkarmaların sendikal örgütlenme özgürlüğünün engellenmesi olduğunu ifade eden Gezen, bu baskı politikalarını işçi sınıfının mücadelesiyle aşılacağını söyledi.