19 Mayıs 2024 Pazar

Kentsel dönüşümde adaletsizliğe karşı adalet nöbeti

Eyüp Yeşilpınar Mahallesi 487 ada 12 parsel sakinleri, kentsel dönüşümde yaşanan adaletsizliklere karşı Kentsel Dönüşümde Adalet Nöbeti başlattı. Mahalle sakinleri yaptıkları açıklama ile herkesi dayanışmaya ve mücadeleye çağırdı.

Eyüp Yeşilpınar Mahallesi 487 ada 12 parsel sakinleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı. "Adalet bu projenin neresinde?", "Kentsel dönüşümde adalet için nöbetteyiz". "Hikaye aynı dün de KİPTAŞ ve rant bugün de", "Deprem bahane, rant şahane" sloganlarının öne çıktığı dövizler taşındı. 

Yapılan açıklamada, İBB Belediye Başkanlığı'na yapılan projede önerilen şartların, haklı ve hukuki beklentilere uygun, adaletli biçimde sürdürülmesinin sağlanması için gereken duyarlılığın gösterilmesi ve yapılan işlemlerin geri alınarak düzeltilmesi istendi. 

Açıklamada, "Eğer bunu yapmayacak, bizlere hukuki altyapısı sağlam, adaletli bir dönüşüm getirmeyeceklerse; mevcut hali ile sözleşmeyi kabulümüz mümkün olmadığını, dönüşüm uygulamasının bizzatihi hak sahipleri olarak tarafımıza yapılmak istediğimizi, bu durumun da 6306 sayılı kanun ve uygulama yönetmeliği kapsamında değerlendirilmesini talep etmeye geldik" denildi. 

Kentsel dönüşüm projelerinde yaşanan adaletsizliklere dikkat çeken Eyüp Yeşilpınar Mahallesi 487 ada parsel sakinleri, "Aynı zamanda memlekette ‘adalete' dair samimi derdi olan herkesle birlikte, adında adalet kelimesi geçen partilerin yetkililerini, adalet yürüyüşü yapanları, bu yürüyüşte bolca resim çektirip paylaşanları; Kentsel Dönüşümde Adalet Nöbetimizi ziyaret etmeye, bizleri dinlemeye, kentsel dönüşümde adalet talebimize sahip çıkmaya, haklarımızı almamıza yardımcı olmaya, bulundukları ortamda desteklemeye davet ediyoruz."