16 Mayıs 2024 Perşembe

Kemal Nebioğlu mezarı başında anıldı

DİSK'in kurucularından, Gıda-İş Sendikası ve DİSK eski Genel Başkanı Kemal Nebioğlu ölümünün 15. yılında Zincirlikuyu Mezarlığındaki mezarı başında anıldı.

DİSK'in kurucularından, Gıda-İş Sendikası ve DİSK eski Genel Başkanı Kemal Nebioğlu ölümünün 15. yılında mezarı başında anıldı.

Zincirlikuyu Mezarlığında düzenlenen anmada konuşan Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Seyit Aslan, "Kemal Nebioğlu hayatı boyunca daha yaşanabilir bir ülke için mücadele etti ve bu mücadeleden asla geri durmadı. Bugün vefatının 15. yılında genel başkanımızı anarken Türkiye'nin içinde bulunduğu koşulları görüyoruz. Sel felaketleri, orman yangınları, ihmaller sonucu oluşan trafik kazaları sebebiyle onlarca insan hayatını kaybetti. Ne yazık ki bu ülkenin iktidarı hiçbir şeyden sorumluluk duymuyor" dedi.

Yaşanan sel felaketlerinin orman yangınlarının önlenebilir olduğunu söyleyen Aslan, "Siz dere yataklarına termik santraller evler yaparsanız orada yaşayan insanlar bir gün sel felaketinde hayatını kaybeder. Siz otobüs şoförlerini günde 16 saat 20 saat çalıştırırsanız bu ülkede 3 günde 30'a yakın insan otobüs kazalarında hayatını kaybeder. Bu ülkede iktidar sadece insanların değil bütün canlıların hayatına kastediyor" diye konuştu.

SANDIĞA BAĞLANMIŞ BİR SÜREÇ TÜRKİYE'NİN SORUNLARINI ÇÖZMEZ
Pandeminin ilk yılında tekellerin kâr oranlarının önceki yıllara göre kat be kat arttığını söyleyen Aslan, "Bu kâr kimin sırtından, kimin emeği bu? İşçi sınıfının ve yoksulların emeği. Bizlerden vergileri toplayıp sermayenin kasalarına oluk oluk akıtan bir iktidarla karşı karşıyayız. Bu ülkede artık herkesin birlikte ne yapabiliriz diye düşünmesi gerekiyor. Sandığa bağlanmış bir sürecin Türkiye'nin sorunlarını çözmeyeceğini görmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da "Bu anmalar kuşkusuz bizim açımızdan çok önemli, böyle günlerde birliğimizi beraberliğimizi yeniden perçinliyoruz. Kemal Nebioğlu DİSK'i kuran 5 kişiden biri ve genç kuşaklara DİSK'li olmanın ne demek olduğunu öğretenlerden biri. Türkiye İşçi Partisinin kuruluşunda yer alan Kemal Nebioğlu aynı zamanda bir yazar şairdi. Tüm bu özellikleriyle Kemal Nebioğlu bir sendikacının hayatı tüm kollarıyla kucaklaması gerektiğini gösterenlerden biriydi" dedi.

Türkiye ve dünya işçi sınıfının zor günlerden geçtiğini söyleyen Çerkezoğlu, "Pandeminin tüm yıkıcı etkilerini illerimize kadar yaşıyoruz. Artık bu sistemin her yönüyle iflas ettiğini görüyoruz. Pandemi yeni varyantlarla 10 milyonu aşkın işsiz ile milyonlarca yoksul ile devam ediyor. Çünkü ülkeleri yönetenler imkanlarını bir avuç sermayedar için kullanıyor" diye konuştu.