17 Mayıs 2024 Cuma

Kamboçya'da tutuklanan sendikacı için kampanya

Kamboçya'da yerel sendika CUMW'nin Şube Başkanı Sros, işten atılan işçilerin hakkını savunduğu sosyal medya paylaşımı nedeniyle tutuklandı. Ciddi sağlık sorunları yaşayan Sros için kampanya başlatıldı. 

Kamboçya'da yerel sendika CUMW'nin Şube Başkanı Sros, işten atılan işçilerin hakkını savunduğu sosyal medya paylaşımı nedeniyle tutuklandı. Ciddi sağlık sorunları yaşayan Sros için kampanya başlatıldı. 

Kamboçya CUMW Sendikası Şube Başkanı Soy Sros, Superl Group'un koronavirüs krizi sırasında aralarında hamile bir işçinin de bulunduğu işçileri işten atmasını eleştirdiği Facebook paylaşımı nedeniyle tutuklandı. 

'SADE VE SADECE GERÇEKLERİ SÖYLEDİ'
Provokasyon yaptığı iddiasıyla tutuklanan Sros, ciddi sağlık sorunları yaşıyor. IndustriALL Genel Sekreteri Valter Sanches bir açıklama yaparak Sros'un durumu hakkında bilgilendirdi. Sros'un meşru bir şekilde ifade özgürlüğünü kullandığının ve Superl Holding Ltd. tarafından işten çıkartılan işçilerin haklarını savunduğunun altını çizen Sanches, "Onun sözlerinin suç olarak tanımlanması kabul edilemez. Çünkü sadece ve sadece gerçekleri söyledi" ifadelerini kullandı.

Kamboçya hükümetinin 1992 yılında Uluslararası Medeni ve Siyasal Hakları Sözleşmesi'ni onaylarak ifade özgürlüğünü koruma taahhüdü sözü verdiğini hatırlatan Sahches, Soy Sros'u hapsetmek yerine sendika ve şirket aracısında hükümetin arabuluculuk yapması gerektiğini belirtti.

'SERBEST BIRAKILARAK, HASTANEDE TEDAVİ ALTINA ALINMALI'
CUWM Sendikası Genel Başkanı Pav Sina da Soy Sros'un Kompong Speu bölge hapishanesinde tutulduğu sırada hastalandığını ve durumunun kötüleştiğini açıkladı. Sina'ya göre Sros cezaevinde tedavi görse bile derhal serbest bırakılmalı ve hastanede tedavi altına alınmalı. 

Yerel sendika IndustriALL, Superl Holding'i uyardı ve polise yaptığı şikayeti geri çekme, sendikal haklara saygı gösterme çağrısı yaptı. 

İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI
Öte yandan Soy Sros'un derhal serbest bırakılması için de imza kampanyası başlatıldı. İmza kampanyası için tıklayınız.