27 Temmuz 2024 Cumartesi

Kadınlar Gazi Mahallesinde piknikte buluştu

Sultangazi Kadın Dayanışması, Gazi Mahallesinde kadınlarla buluştu. Ortak sofra kuran kadınlar birlikte eğlendi, sohbet etti, tartışmalar yaptı.

Sultangazi Kadın Dayanışması (SGDK), Gazi Mahallesinde piknik düzenledi. Kadınların bir araya geldiği piknikte SGDK adına söz alan Tülay Çoban, 6 yıl önce bir araya geldiklerini hatırlattı.

'KADIN ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNİN PARÇASI OLMAK İÇİN BİR ARAYA GELDİK'
Savaş, kriz, yoksulluk, ekolojik yıkım, LGBTİ+ düşmanlığı, erkek egemen iktidarın kadın düşmanı politikalarına karşı mücadele etmek ve kadın özgürlük mücadelesinin bir parçası olmak için bir araya geldiklerini söyleyen Çoban, kadın dayanışması için alan açmaya çalıştıklarını vurguladı.

Yaşamlarının her alanında karşılaştıkları eşitsizliğe, haksızlığa, şiddete karşı nasıl mücadele edeceklerini ve dayanışacaklarını birlikte deneyimleyip öğrendiklerini kaydeden Çoban, 6 yıllık süre içerisinde yürüttükleri çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

'ÇÖZÜM GÜCÜ OLMAK'
İstanbul Sözleşmesi'nin neden çok önemli olduğunu, ekonomik krizin faturasının nasıl kadınlara ödetilmek istendiğini, istismar düzenlemesi ile ilgili kadınların ve çocukların geleceğinin nasıl gasp edildiğini konuştuklarını söyleyen Çoban, "Bugün kadın mücadelesi için ne yapabiliriz derken çözüm gücü olabilecek noktaya gelmek bizler için oldukça kıymetli. Ama yeterli mi, değil. Kadınlar olarak yüzümüzü birbirimize dönersek aşamayacağımız hiçbir engelin olamayacağını  biliyoruz" diye konuştu.

Çoban, kadınları dayanışmaya, var olanı daha da ileriye taşımaya ve güç olmaya davet etti.

Sultangazi Kadın Dayanışması'nın kurucularından Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar da, pikniğe mesaj gönderdi. Nasıl yaparız diye başladıkları sürecin kadınların başvurduğu, güvendiği ve çözüm yolu olarak gördüğü bir dayanışmaya dönüştüğünü vurgulayan Uçar, "Erkek şiddetine, kadınların yoksulluğuna, yoksunluğuna, yalnızlaştırılmasına karşı yüksek bir ses oldu. Çok da güzel oldu" dedi.