27 Nisan 2024 Cumartesi

JKŞ Qamişlo'da 8 Mart şenliği yaptı

Rojavalı komünist kadınlar Qamişlo'da 8 Mart dolayısıyla şenlik düzenledi. Şenlikte yapılan konuşmada, "Bizler Rojava devriminde büyük zaferlere imza atan kadınlarız fakat hala devrimi evlere taşıma sorumluluğumuz var" denildi.

Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ) Qamişlo'da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla şenlik düzenledi. TKŞ binasında yapılan etkinlik saygı duruşuyla başladı. Sinevizyon gösteriminin yapıldığı etkinlikte konuşma yapan Mizgîn Erebo, Rojava devriminin kadın özgürlük mücadelesi konusunda önemli bir kazanım olduğunu kaydetti.

Tüm kadınların farklı şekillerde de olsa şiddete maruz kaldığını ve ezildiğini hatırlatan Mizgîn Erebo, "8 Mart işçi, ev emekçisi, öğrenci kadınların emeklerine sahip çıktıkları, eşitsizliğe dur dedikleri gün olmuştur. Bizler Rojava devriminde büyük zaferlere imza atan kadınlarız fakat hala devrimi evlere taşıma sorumluluğumuz var. Bu kazanımları kolay elde etmedik. 12 yıllık devrimimizde toplamda 15 binden fazla şehit verdik" dedi.

Faşist Türk devletinin Rojava devrimine karşı büyük bir tehdit oluşturduğunun altını çizen Mizgîn Erebo konuşmasının sonunda şunları vurguladı: "Bu devrimi savunmayı şehitlerimize, geleceğe ve en çok da kendimize borçluyuz. Erkek egemen sistem önce kadın kazanımlarını yok etmeye çalışıyor. Ezilen kadınların gelişimi, kendi kararlarını verebilir, kendini savunabilir olması önemli bir kazanımdır. Özgürlüğümüzden asla vazgeçmeyeceğimizi düşmanlarımız iyi biliyor. Bizler mücadelemizi daha ileri taşıyacak, kadın devrimimizi nihai zaferle taçlandıracağız."

Kadınların şarkılar söylediği etkinlik pasta kesimi ve halaylarla devam etti.