17 Mayıs 2024 Cuma

JAS Kobanê ve Qamişlo'da kadınları 8 Mart'a çağırdı

Kuzey Suriye'nin Kobanê ve Qamişlo kentlerinde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü hazırlıkları sürüyor.
Kuzey Suriye'nin Kobanê ve Qamişlo kentlerinde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü hazırlıkları sürüyor.
 
Jinên Azad ên Sosyalîst (JAS) üyeleri Kobanê kent merkezinde "Şehitlerimizin iradesiyle kadın devrimimizi savunacağız. Yaşasın 8 Mart" başlıklı bildiri dağıttı ve afiş astı.
 
Yapılan çalışmalarda halkın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde alanlara çıkma çağrısı yapıldı. Efrîn direnişine sahip çıkmak için bütün kadınlara yürüyüşe katılmaya davet eden JAS, ayrıca Şehit Sarya Özgür Caddesi ve Şehit Peyman Mahallerinde ev ev dolaşarak bildiri dağıtımı ve iş yerlerinin camlarına afiş astı.
 
8 Mart günü Şehit Agit Meydanı'ndan Kadın Özgürlük Meydanı'na yapılacak yürüyüşe katılım çağrıları devam ediyor.
 
JAS üyeleri Qamişlo'da yürüttükleri 8 Mart çalışmaları kapsamında  SYPG binasında kadınlar ile bir toplantı gerçekleştirerek 8 Mart planlaması yaptı. Toplantıda alınan karar doğrultusunda Qamişlo'nun Heliliye ve Xerbi Mahallelerinde JAS afişleri asıldı. Ev ziyaretleri yapan JAS üyeleri, lisa önlerinde bildiri dağıtımı gerçekleştirerek gentç kadınları 8 Mart'a çağırdı.
 
JAS üyeleri ayrıca Qamişlo halkını Efrîn ile dayanışmak için 8 Mart alanlarına çağırdı. "Direnen kadınlar Efrîn zaferinin teminatıdır, kadın devrimini savunalım" başlıklı bildirilerin dağıtımı esnasında kadınlar ile "Efrîn'in zaferi için kadın devrimini savunalım" şiarı temelinde Efrîn'e sahip çıkma çağrısı yapıldı.
 
Ayrıca Kongre Star'ın örgütlediği Efrîn canlı kalkan yürüyüşüne katılan JAS, Şehit Xebat Meydanında canlı kalkan yürüyüşüne katılan kadınları uğurladı.