19 Mayıs 2024 Pazar

İzmir Üniversite Dayanışması: 1 Nisan'da boykottayız

1 Nisan'da boykotta olacaklarını duyuran İzmir Üniversite Dayanışması, Alsancak'ta yürüttükleri çalışma ile 1 Nisan'da Gündoğdu meydanına çağırdı. 

İzmir Üniversite Dayanışması, "Bundan sonra hepimizde" şiarıyla Boğaziçi direnişinde gözaltına alınıp tutuklanan arkadaşlarının serbest bırakılması için 1 Nisan'da boykotta olacaklarını duyurdu. 

Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde bildiri dağıtan öğrenciler halka yönelik konuşmalarla neden boykot yaptıklarını anlattı ve 1 Nisan'da Gündoğdu meydanında olacaklarını duyurdu. 

Boğaziçi direnişinin başlamasıyla birlikte polis şiddetini herkesin gördüğü ve yaşadığı konuşmalarda, "Gözaltı, ev hapsi, soruşturma, tutuklama terörü karşılığında ezilenlerin ve öğrencilerin büyüyen dayanışması ve direnişin yükselmesinde buldu. Onların barikatları, gözaltı ve tutuklamaları sokaklardan ve meydanlardan ayağımızı kesemedi. 

Bu süreçte LGBTİ+'lara uygulanan fobik politikalar ve saldırıların karşısında gökkuşağının yedi rengini hep birlikte savunduk. Direniş özgürleştiriyor, mücadelemizde özgürlüğümüz almaya geliyoruz. Başta Melih Bulu olmak üzere tüm kayyumların istifası için. Söz, yetki ve kararın tüm bileşenlerin olacağı demokratik üniversiteler için, polisin kampüsten çekilmesi için, hapishanelerde ve ev hapsinde tutuklu olan arkadaşlarımızın serbest bırakılması için 1 Nisan'da boykottayız."