20 Mayıs 2024 Pazartesi

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri: Seçimin kazananı AKP değildir

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, 24 Haziran seçimlerinin eşitsiz koşullarda yürütüldüğüne dikkat çekerek mücadele kararlılığının altını çizdi.
İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri 24 Haziran'da yapılan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri ile açıklama yaptı.
 
Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önündeki yapılan açıklamayı TİHV Yöneticisi Çoşkun Üsterci okudu. Üsterci, seçimin galibinin AKP ve MHP ittifakı olmadığını söyledi.
 
Seçimlerin eşit koşullarda yapılmadığını ifade eden Üsterci, 24 Haziran seçimlerinin meşru olmadığını belirtti. Üsterci, "Evet, bir kez daha altını kalın çizgiler ile çizerek vurgulamak istiyoruz ki, mecliste yasama işlevini tek başına yerine getirecek çoğunluğu yakalayamayan AKP iktidarı, seçimin kesinlikle kazananı değildir. AKP’nin seçimdeki birinci önceliği olan HDP’nin baraj altında bırakılması hedefi gerçekleşmemiştir" dedi.
 
Seçim çalışmaları sırasında dayanışmanın ve direnişin büyüdüğünü kaydeden Üsterci "Tüm bunlar bize büyük bir umut veriyor. Önümüzdeki süreçte ise biz emek ve demok rasi güçlerinin ortak, tarihsel sorumluluğu olan demokrasi, barış, adalet, eşitlik ve özgürlük mücadelesini büyütmek, cumhuriyeti demokratikleştirmek, faşizme karşı mücadeleyi yükseltmek görevini karamsarlığa kapılmadan, büyük bir kararlılıkla yerine getireceğiz. Çünkü kendimize, parçası olduğumuz demokratik toplumsal muhalefetin gücüne güveniyoruz. İnatla direneceğiz ve mutlaka kazanacağız" diye konuştu.