10 Aralık 2025 Çarşamba

İzBB işçilerinden hakları için meşaleli yürüyüş

Hakları için eylemlerine devam eden İzBB işçileri Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde meşalelerle yürüdü. DİSK Genel-İş İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Ercan Gül, mücadelenin süreceğini belirterek, "Masada kavgamızı verdik, sokağa çıktık, çünkü haklarımızı alamıyoruz" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki İZENERJİ, İZELMAN, İZTEK, EgeŞehir ve İZFAŞ'ta maaşların ödenmemesi ve işten çıkarmalara karşı işçilerin eylemleri devam ediyor. Hakları verilmeyen yüzlerce işçi gün boyu Kültürpark'ta nöbet eylemlerini sürdürürken akşam saatlerinde demokratik kitle örgütleriyle birlikte meşalelerle Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde yürüyüş gerçekleştirdi.

DİSK Genel-İş İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Ercan Gül, üç aydır belediyenin çözüm üretmediğini belirterek "Masada kavgamızı verdik, sokağa çıktık, çünkü haklarımızı alamıyoruz. Maaşımıza el atıldı, binlerce arkadaşımız borca battı. Mücadelemiz sürecek" dedi.

'HAVUZ SİSTEMİNİ KALDIRIN'
Genel-İş İzmir 3 No'lu Şube Başkanı Serap Yılmaz ise işçilerin geçim krizine sürüklendiğini ifade ederek, "Evine ekmek götüremeyen arkadaşlarımızın sesini duyun. Gelin müzakere masasını kuralım, bir takvim verin. Engelli ve hasta işçilerin de içinde olduğu havuz sistemini kaldırın. İşimize dönmek ve maaşımızı tam almak istiyoruz" çağrısı yaptı.

Genel-İş 9 No'lu Şube Başkanı Sedat Kenar, eylemler sürerken yeni işçilerin de hak gaspına uğradığını dile getirdi ve "350 arkadaşımızın işe dönmesini beklerken sekiz kişi daha şirketine iade edildi. Müzakere beklerken süreç aynı şekilde işlemeye devam ediyor" diye belirtti.

'BİZ İZMİR HALKIYIZ'
Genel-İş 1 No'lu Şube Başkanı Engin Topal, belediye yönetiminin sendikayı suçlamasına tepki gösterdi. Topal, "Biz agresif değiliz; arkadaşlarımızı zorla sokağa indirmedik. Siz insanların yaşam hakkını kısıtlıyorsunuz. İzmir halkına şikayet ediliyoruz ama biz zaten İzmir halkıyız. Hiçbir sendika haksız yere sokağa inmez. Masayı kurmak yerine tekmeleyip dağıtıyorlar; ne zaman kuracaklarını bilmiyoruz" dedi.

İşçiler, haklarının ödenmesi ve havuz uygulamasının kaldırılması talebiyle eylemlerini sürdüreceklerini vurguladı.