16 Mayıs 2024 Perşembe

İvana Hoffmann Til Temir'de anıldı

MLKP'li Alman savaşçı İvana Hoffmann (Avaşin Tekoşin Güneş) ve Coşkun İnce (Tekoşer Kürdistan), ölüm yıl dönümlerinde Til Temir'de anıldı. Til Temir'de bulunan Şehid İvana Mahallesinin yeni tabelası da çok sayıda kişinin katılımıyla törenle asıldı.
Kuzey Suriye'nin Cizire Bölgesine bağlı Til Temir özgürleştirmek için IŞİD çetesine karşı savaşırken 7 Mart 2015 tarihinde şehit düşen MLKP'li Alman savaşçı İvana Hoffmann (Avaşin Tekoşin Güneş) ve Coşkun İnce (Tekoşer Kürdistan), ölüm yıl dönümlerinde Til Temir'de anıldı. Til Temir'de bulunan Şehid İvana Mahallesinin yeni tabelası da çok sayıda kişinin katılımıyla törenle asıldı.
 
Til Temir'de İvana Hoffmann Mahallesinin girişinde yapılan anmaya şehit aileleri, YPJ, YPG, MLKP, MLKP/KKÖ, Şehid Alişer FOC'u, Til Temir'deki kurum temsilcileri katıldı.
 
Yapılan askeri törenin ardınan, şehit aileleri, YPJ, MLKP/KKÖ, enternasyonalistler ve Süryani halkı adına konuşmalar yapıldı. İki şehid annesi tarafından açılışı yapılan tabelanın önünde yapılan konuşmalarda İvana Hoffmann şahsında tüm şehitler anılırken, Efrin direnişine selam gönderildi.
 
Üç yıl önce, IŞİD çetelerine karşı Til Temir'de İvana, Coşkun ve diğer şehitlerin gösterdikleri fedekarlık ve kahramanlıklarla vurgu yapıldı. İvana Hoffmann'ın, bir Alman olarak gelip Rojava topraklarında, insanlığı canı pahasına savunmasının bugün de örnek alıması gerektiği belirtilen konuşmada, "Üç yıl önce Tıl Temir'de insanlık ve onur mücadelesi veriliyordu. O zaman İvanalar nöbet başındaydı. Bugün de Efrîn'de, sömürgeci Türk devletine karşı insanlık mücadelesi veriliyor. İvananın izinden yörüyen İzlandalı savaşçı Haukur Hilmarsson ve yoldaşları onun geleneğini sürdürüyorlar" denildi.
 
Şehit aileleri adına yapılan konuşmada, İvana Hoffmann şahsında, tüm devrim şehitleri anılırken, kadınların bu onurlu mücadelede en önde yürüdüklerinin altı çizildi. Efrin'deki işgal saldırılarından halkın katledilmesine dünyanın sessiz kalmasının da protesto edildiği konuşmada, şehitlere bağlılığın Rojava devrimini sahiplenmekten geçtiği kaydedildi.
 
YPJ adına konuşan Zagros, şehitlere bağlılığın önemini vurgularken Efrin'deki direnişinin şehitlerin izinden yürüyenlerce zafere ulaşılacağını belirtti.
 
MLKP/KKÖ adına konuşan Şengül Doza, Hoffman'ın Rojava devriminin bir parçası olarak, mücadelenin en önünde yürüdüğünü, kadın özgürlüğü, onur ve eşitlik için dövüştüğünü belirtti. İvana Hoffmann'ın izinden yürüyenlerin bugün Efrin'de savaştıklarını, faşizme ve işgalciliğe karşı mücade ettiğini vurguladı.
 
Rojava'daki Jinwar Kadın Köyünden katılan enternasyonalist Nujin, Kürtçe ve İngilizce yaptığı konuşmada, İvana Hoffmann ile tanışmadığını ama onun mücadelesinden etkilenerek Rojava'ya geldiğini, onun mücadelesinden, yaşam felsefesinden öğrendiğini belirterek, tüm kadınların onun izinden yürümesi gerektiğini söyledi.
 
Anma "Şehid namirin", "Biji berxwedana Efrine" sloganlarıyla sona erdi.