19 Nisan 2024 Cuma

İşten çıkarılan KSS hastanesi işçilerinden eylem

Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, işten çıkarılan 65 işçi işe iade talebiyle hastane önünde eylem yaptı.

Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, çalıştıkları yemekhane ihalesini alan taşeron şirketin değişmesinin ardından işten çıkarılan 65 işçi, işe geri dönme talebiyle hastane önünde eylem yaptı. Partizan ve Yeni Demokrat Kadın (YDK) okurlarının da destek verdiği eylemde, "İşimizi geri istiyoruz" pankartı, "İşten atmalara son" dövizleri taşındı.

'İŞTEN ÇIKARMALAR YASAK DEĞİL Mİ'
İşçiler adına açıklama yapan Fırat Şalı, hastanede çalıştıkları sürede ondan fazla taşeron firma değiştiğini ancak Mamabüs adlı firmanın hastanenin yemekhane ihalesini almasıyla işlerine son verdiğini ve hastane yönetiminin de işten çıkarılmalarına sessiz kaldığını söyledi.

"Pandemi döneminde işten çıkarmalar yasak değil miydi" diye soran Şalı, "Eğer yasak ise biz neden kapı önüne konulduk? Biz 65 kişi sokakta kaldık. Zaten pandemiden dolayı bütün işyerlerinin kapalı olması nedeniyle ailelerimiz de çalışan da kalmadı" dedi.

İŞTEN ATILANLARA ÖZEL YETERLİLİK ŞARTI
Şalı, konuya ilişkin görüştükleri hastane yönetiminin kendilerine herhangi bir açıklama yapmadığını belirterek, "Görüşmeye çıktığımızda ise emniyeti çağırarak bizi odalarından kovdurdular. İşe geri dönmek isteyenler için ise yeterlilik şartı sunuldu. Şartlar işin kendisiyle alakalı olmayan istekler ile dolu. Mesela bizden turizm otelcilik mezunu olmamız istendi. Soruyoruz; şu an bizim yerimize alınandan kaçı turizm otelcilik mezunu? Bizde aranan şartlar onlarda da arandı mı?" diye kaydetti.

İşlerine dönmeyi talep eden işçiler, dayanışma çağrısında bulundu.