17 Mayıs 2024 Cuma

İmbat Madencilik işçileri eyleme başladı

Son iki aydır artan baskı, mobbing ve idari cezalara karşı işletme önünde eyleme başlayan İmbat Madencilik işçilerinin karşısına jandarma ve polis dikildi. Saldırıya "Yönetim istifa" sloganıyla karşılık veren işçiler, uzun süre alandan ayrılmadı. İşçilerin, bugün yönetimle görüşmesi bekleniyor. 

Manisa Soma'da faaliyet gösteren İmbat Madencilik işçileri, son iki aydır artan baskı, mobbing ve idari cezalara karşı işletme önünde eyleme başladı.

Gece 24:00-08:00 vardiyasında yine benzer uygulamaların olması nedeniyle işten çıkan işçiler, maden sahasını terk etmedi ve yönetimle görüşmek istedi.  Eyleme yeni vardiyaya gelen işçiler de katıldı. 

İŞÇİLER ALANI TERK ETMEDİ
İşçilerin eylemlerini sürdürürken, alana çevik kuvvet ve jandarma geldi. Polis emiri, direnin işçileri hakaret etti. İşçiler, karşılarında çevik kuvvet değil muhatap görmek istediklerini vurgulayarak alanı terk etmedi. 

Polis ve jandarma bekleyişini sürdüren işçilere saldırdı; işçiler "Yönetim istifa" sloganıyla saldırıya karşılık verdi. 

ARABULUCUK İÇİN KAYMAKAM GELDİ
Yönetimini görüşmeye yanaşmaması üzerine, Soma Kaymakamı Fatih Akkaya, partilerin ilçe başkanları ve sendika temsilcileri sorunu çözmek için arabulucu olarak maden sahasına geldi.

'GEREKİRSE AİLELERİMİZİ DE KATIP DİRENECEĞİZ'
Gecenin ilerleyen saatlerinde İmbat Madencilik'te madenciler, sendika yöneticileri ve avukatlardan oluşan bir heyet şirket yetkilileriyle görüşmeye gitti. Daha sonra açıklama yapan İmbat Madencilik işçisi, Ege Şube Başkanı Onur Köse, "Yarın yönetimle görüşmek üzere ayrılıyoruz. Ayrımcılık yapmaya devam edeceklerse hepimize çıkış verecekler! Sarı sendikacıları da şirketi de uyardık! Gerekirse ailelerimizi de katıp direneceğiz" dedi.