20 Nisan 2024 Cumartesi

İBB motorize zabıtaları Bostancı'da seyyar satıcıya saldırdı, yüzüne biber gazı sıktı

Bostancı sahilinde İBB'ye bağlı motorize zabıta ekipleri pamuk şeker satan Arif GÜlmez'e saldırdı. 4 zabıta yüzüne biber gazı sıktıkları Gülmez'i darp etti. Darp raporu verilen Gülmez, zabıtalar hakkında şikayetçi oldu. 8 kişi de karakola giderek tanıklık yaptı.

Bostancı sahilinde de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı motorize zabıta ekipleri seyyar satıcıya saldırdı. 

Dün gece İBB'ye bağlı motorize zabıta ekipleri, sahilde pamuk şeker satan Arif Gülmez'in mallarına el koymak istedi. Gülmez, pamuk şekerleri vermek istemediği için kaçmaya başladı. Bunun üzerine 4 zabıta ekibi "35 BKE 469" ve "35 BKE 524" plakalı motosikletlerle yaklaşık bir kilometre boyunca Gülmez'i kovaladı.

 

DARP EDİP YÜZÜNE BİBER GAZI SIKTILAR
Zabıta ekipleri Altıntepe durağının bulunduğu sahil kısmında Gülmez'i yakalarak darp etmeye başladı ve yüzüne biber gazı sıktı. Gülmez, vermek istemediği pamuk şekerleri denize attığı için daha çok darp edildi. Zabıta ekipleri bunun üzerine saldırının şiddetini arttırdı.

Saldırıda vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan ve biber gazından etkilenen Gülmez, "Hep bunu yapıyorlar. Bize ekmeğinizi kazanmayın, gidin hırsızlık yapın diyorlar" dedi. Gülmez, zabıtalar almasın diye denize attığı pamuk şekerleri göstererek "Bütün emeğim gitti, artık ne yapacağımızı bilmiyoruz" diyerek tepki gösterdi.

ÇEVREDEKİLERİN TEPKİ GÖSTERMESİ ÜZERİNE KAÇTILAR
Çevrede bulunanlar önce ne olduğunu anlamaya çalıştı, ardından da saldırıya engel olmaya çalıştı. Zabıtalar, çevredekilerin tepkileri üzerine Gülmez'i bırakmak zorunda kaldı. Zabıtalar, tanıkların "Neden saldırıyorsunuz, bunu yapmaya hakkınız yok" şeklindeki tepkilere, alay ederek ve motorlarını çevredeki insanların üzerine sürerek yanıt verdi. Tepkilerin artması üzerine de hızla olay yerinden kaçtı. 

GÖRGÜ TANIĞI: RESMEN ÖLDÜRMEK İÇİN SALDIRDILAR
ETHA'ya konuşan görgü tanığı Hüseyin Yürek, zabıtaların bir kilometre boyunca koşturdukları Gülmez'e adeta öldürmek istercesine saldırdığını belirterek, "Bu insanlık dışı bir şey. Hiç kimse kimseye bunu yapamaz. Esnaf arkadaşımız bir kilometre boyunca koştu, zabıtalar da kovaladı. Sanki dersiniz ki bir gangster koşturur gibi koşturdular esnaf arkadaşımızı. Yetişemedik, darp ettiler. Yazıklar olsun" dedi.

Diğer görgü tanıkları da zabıtaların Gülmez'i yakaladıktan sonra darp ettiğini ve yüzüne biber gazı sıktığını söyledi.

Zabıtaların saldırısına tanık olanlar polise de haber verdi ancak polis uzun süre olay yerine gelmedi. Görgü tanıkları uzun süre sonra gelen polise olayı anlatarak, işlem yapılmasını istedi.

DARP RAPORU VERİLDİ
Görgü tanıkları olay yerine ambulans da çağırdı. Gülmez, ambulansla önce Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Doktor muayenesinden geçirilen GÜlmez'e, kafasında ve kollarında oluşan darp nedeniyle rapor verildi. 

ZABITALAR HAKKINDA ŞİKAYETÇİ OLDU: 8 KİŞİ TANIKLIK ETTİ
Gülmez ardından Küçükyalı Polis Karakolu'na götürüldü. Olaya tanık olan 8 kişi ile birlikte karakola giden Gülmez, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı zabıtalar hakkında şikayetçi oldu.

Şikayetçi olduktan sonra ETHA'ya konuşan Gülmez, "Şikayetçi oldum, davanın açılmasını bekliyorum. Ben yine seyyar satıcılık yapmak zorundayım, başka şansım yok. Ekmek paramı böyle kazanıyorum" dedi.