16 Mayıs 2024 Perşembe

Hoffman, İnce ve Hilmarsson Duisburg'ta anıldı

Enternasyonal Özgürlük Taburu savaşçısı Haukur Hilmarsson ile MLKP savaşçıları Ivana Hoffmann ve Coşkun İnce, Hoffmann'un doğup büyüdüğü kent olan Duisburg'da anıldı.
Almanya'nın Duisburg kentinde Efrin direnişinde ölümsüzleşen Enternasyonal Özgürlük Taburu savaşçısı Haukur Hilmarsson ile üç yıl önce Til Temir'de ölümsüzleşen MLKP savaşçıları Ivana Hoffmann ve Coşkun İnce anıldı.
 
Hoffmann'ın annesi Ela Hoffmann tüm katılımcıları selamlayarak, bu yüksek dayanışma ve Ivana'nın anılarını güçlü tutma iradesinden dolayı yoldaşlarına ve dostlarına teşekkürlerini iletti.
 
Anmada MLKP/KKÖ adına yapılan konuşmada, sınırsız devrimciliğin, kabına sığamamanın ve kadın devriminin savunuculuğunun en değerli örneklerinden biri olan Ivana Hoffmann'ın tüm halklara umut ve mücadele kaynağı olduğu belirtildi. Yine bir 7 Mart'ta işkencede ölümsüzleşen komünist işçi önderi Süleyman Yeter'den Ivana'ya kadar mücadelenin gelişerek devam ettiği, onların mücadele ruhlarının bugün Efrin'de direndiği ifade edildi.
 
KGÖ adına yapılan konuşmada ise "Ivana, Coşkun ve Hilmarsson yoldaşın ayak izlerini takip etmek her genç devrimcinin sorumluluğudur" denildi.
 
Anmada 7 Temmuz'da düzenlenecek 4. Ivana Hoffmann festivaline çağrı yapıldı.