19 Mayıs 2024 Pazar

HDP Milletvekili Çepni, direnişteki işçileri ziyaret etti

HDP İzmir Milletvekili, Kod 29 gerekçesiyle İBB'den çıkarılan ve direnişe geçen işçileri ziyaret etti. Direniş alanında konuşan Çepni, Kod 29'un derhal kaldırılmasını ve tüm mağduriyetlerin giderilmesini istedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Murat Çepni ve aralarında HDP İzmir İl Eşbaşkanı Besriye Tekgür'ün de yer aldığı heyet Kod 29 ile işten çıkarıldıkları için direnen işçileri ziyaret etti. 

DİSK/Genel-İş Sendikası üyesi işçiler 20 Ekim 2020 tarihinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZENERJİ ve İZELMAN'da çalışırken İzmir Valiliği'nin yürüttüğü güvenlik soruşturması gerekçesi gösterilerek Kod 29 ile işten çıkarılmıştı. 

Bu hukuksuzluğa karşı direnişe başlayan işçilerin mücadelesi sürüyor. İşçiler, Kod 29'da yer alan "ahlak ve iyi niyet kuralları"na aykırı davranış gerekçesinin doğru olmadığına dikkat çekti ve işe iadeleri için İzmir İdare ve İş Mahkemesi'ne başvurdu. 

5 İŞÇİNİN DİRENİŞİ SÜRÜYOR, 1 İŞÇİ AÇLIK GREVİNDE
11 işçi işe iade edilirken, 5 işçi ise hala işe alınmadığı için direnişi sürdürüyor. 1 işçi de başladığı açlık grevi ile mücadeleye devam ediyor. 

ÇEPNİ: KOD 29 KALDIRILMALI VE TÜM MAĞDURİYETLER GİDERİLMELİDİR
HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, direniş alanında işçilerle sohbet etti. Birlikte mücadele çağrısı yapan Çepni, şu ifadeleri kullandı: "İşçi sınıfı birçok kentte Kod 29 saldırısına karşı direniyor. İBB işçileri de Valiliğin tümüyle keyfi soruşturması ve Kod 29 gerekçesiyle işten atılmış ve direniyorlar. İşçilerin derhal işine geri dönmesi için yanlarındayız. Kod 29 kaldırılmalıdır ve tüm mağduriyetler giderilmelidir."