20 Nisan 2024 Cumartesi

HDP Kadın Meclisi: İşkenceyi aklamanıza izin vermeyeceğiz

Gözaltında işkenceye uğrayan Sevil Rojbin Çetin'in tutuklanmasına tepki gösteren HDP Kadın Meclisi, Rojbin'e yapılan işkenceyi aklamanıza izin vermeyeceğiz; her alanda, her platformda teşhir etmeye devam edeceğiz" dedi.

HDP Kadın Meclisi, 11 gün gözaltı süresi sonunda tutuklanan HDP Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu üyesi ve TJA aktivisti Sevil Rojbin Çetin'le ilgili açıklama yaptı. 

Rojbin Çetin'in kadın mücadelesindeki faaliyetlerinin aktarıldığı açıklamada, "Biz biliyoruz ki, Rojbin'e yönelik saldırı; gözaltı ve tutuklamalarla sindiremediğiniz, bastıramadığınız kadın özgürlük mücadelemizedir. Bu tür politikalar, 12 Eylül döneminde de cuntacılar tarafından denendi, ama başarılı olunamadı, yine olmayacak. İşkenceciler, tarihin çöp sepetinde yerini alırken; bizim mücadelemiz daha da büyüdü ve toplumsallaştı" denildi.

"İrademize yönelik saldırılara karşı boyun eğmedik, eğmeyeceğiz" ifadelerinin yer aldığı açıklama şöyle:

"AKP-MHP ittifakına sesleniyoruz; teslim almaya çalıştığınız irademize yönelik saldırılara karşı boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. İşkence tezgahlarınızda teslim olmayan Gültanların, Sakinelerin mücadelesidir bize güç veren, Kadın Mücadelesi Her Yerde diyerek alanları, sokakları terk etmeyen kadınların duruşudur bize güç veren, zindanlarda olsalar da mücadeleyi bırakmayan kadınların iradesidir bize güç veren. Biz kadınların iradesini; cinsiyetçi, militarist, faşist politikalarınızla teslim alamayacaksınız. Bizim dayanışmamız sizin erilliğinizden çok daha güçlü. 

"HDP Kadın Meclisi olarak; Rojbin'in ve mücadelesinin yanındayız. Bir kez daha söylüyoruz; Rojbin'e yapılan işkenceyi aklamanıza izin vermeyeceğiz; her alanda, her platformda teşhir etmeye devam edeceğiz. Hukuksuz bir şekilde rehin alınan Rojbin arkadaşımız derhal serbest bırakılmalıdır."