19 Mayıs 2024 Pazar

HDK İstanbul Meclisi Sonuç Bildirgesi açıklandı: Yeni yaşamı kuracağız

İl Kurultayını gerçekleştiren HDK İstanbul Meclis açıkladığı sonuç bildirgesinde, kavganın başkenti İstanbul'da, ilçelerde ve mahallelerde yürütecekleri mücadele ile 'yeni yaşam'ı kuracaklarını kaydetti. 

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İstanbul Meclisi, "Kapitalizme karşı, kentlerimizde, meclislerle yeni yaşama" şiarıyla HDK Genel Merkezi'nde 11. Dönem İl Kurultayını gerçekleştirdi.

Kurultayın sonuç bildirgesini açıklayan HDK İstanbul Meclisi, "Halkların, emekçilerin, kadının, gençliğin, baskı ve sömürü üreten sistem tarafından mağdur edilmiş tüm kesimlerin mücadelesini kendi mücadelesi olarak sahiplenmek suretiyle tarihsel misyonunu büyüterek devam ettirecek; büyük kavgaların şehri İstanbul'u Yeni Yaşam'ın varlık kazandığı tarihsel bir odağa dönüştürecek hamleleri inşa kararlılığı ve mücadele iradesiyle hayata geçirecektir" dedi.

KADIN MECLİSİ ÖZGÜRLÜKÇÜ BİR TOPLUM İÇİN MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEK
Siyasal durum değerlendirilmesinin yapıldığı Kurultayın sonuç bildirgesinde, "Bütün bu tablo karşısında HDK İstanbul Kadın Meclisleri direnişini ve örgütlülüğünü büyüterek, kadın özgürlükçü bir toplum yaratmak için ilçelerde, mahallelerde mücadelesine devam edecektir" ifadeleri kullanıldı.

'GENÇLİK MECLİSİMİZ DİRENİŞTE YER ALACAK'
Kayyum siyasetine karşı devam eden Boğaziçi direnişinin selamlandığı kurultayda, işçilerin pandemi koşullarında ölüme terk edildiği kaydedildi ve "İl kurultayımız, geçen dönem örgütlenen emek meclisi ile işçi direnişleri ve işçi örgütlülüğünü büyütmeyi, sermayeye karşı emeğin mücadelesini fabrika, şantiye, atölyeler başta olmak üzere tüm alanlarda sahiplenmeyi esas alır. Yine Boğaziçi Dayanışması'nın yürüttüğü direnişi selamlayarak, yeni yaşamı örme görevini gençlik cephesinden doğru karşılamak üzere gençlik meclislerini oluşturmayı esas alır" denildi. 

'KANAL İSTANBUL VE KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİNE KARŞI MÜCADELE EDECEĞİZ'
Kanal İstanbul ve kentsel dönüşüm projelerine karşı mücadele yürüten güçleri selamlayan kurultay,  kent ölçeğinde ve yerel birimlerde örgütlenen mücadele platformlarına ekoloji meclisi olarak katılıp kongre fikriyatını daha geniş kesimlere taşımayı ve sömürü sistemine dönük mücadeleyi alan ve yöntem bakımından zenginleştirmeyi esas aldıklarını belirtti.

'TECRİT POLİTİKASINI KIRACAĞIZ'
HDK İstanbul İl Meclisi 11. Dönem Kurultayı sonuç bildirgesinde şu ifadeler yer aldı: "Kürt halk önderi sayın Abdullah Öcalan'a karşı yürürlükte olan tecrit politikası, yaşamın her alanını baskılamayı ve kontrol altına almayı hedef güden kapsamlı bir tecrit politikasının çıkış kaynağı olmaktadır. Sayın Öcalan şahsında Kürt halkının örgütlü ve politik bilinç sahibi iradesi boğulmaya çalışılırken, Türkiye halkları ve emekçi sınıfına da işsizlik, açlık ve nihayetinde intihara varan çaresizlik dayatılmaktadır.

"Tecridin bir toplum kırım politikası olması gerçeğinden hareketle, il kurultayımız, Sayın Öcalan'a karşı uygulanan tecrit politikasını reddedip teşhir etmeyi esas alır. Yaşanan ekonomik krizin faturasının ezilenlerin ve emekçilerin omzuna yığılması nedeniyle derinleşen yoksulluğun, siyasi bağlamları ile beraber, nedenlerini ortadan kaldırma perspektifi ile mücadelesini örgütler.

'BÜYÜK BİR MÜCADELE DÖNEMİNDEYİZ'
"İl Kurultayımız tüm bu görev ve üstlendiği sorumluluklarla birlikte 11. dönemi toplumsal örgütlülük ve zihniyet devriminin geliştirilmesi açısından büyük bir mücadele dönemi olarak görmektedir. Büyük sömürü sistemleri kadar görkemli direnişlerin ve halk örgütlülüğünün de mekanı olan İstanbul'u meclislerimizle mahalle mahalle sokak sokak örgütleyerek yeni yaşamın serpilip boy verdiği bir kaynağa dönüştürmeyi hedef biliyor; kurultayımızdan aldığımız muazzam güç, ve anda devrim perspektifiyle yeni yaşamı örmeye devam edeceğimizi belirtiyoruz."