19 Mayıs 2024 Pazar

HDK İstanbul Meclisi Eşsözcüleri Tepeli ve Cengiz oldu

HDK İstanbul Meclisi'nin "Kapitalizme karşı kentlerimizde, meclislerle yeni yaşama" şiarıyla gerçekleştirdiği kurultayda, meclisin eşsözcüleri Erkan Tepeli ve Aynur Cengiz oldu.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İstanbul Meclisi, "Kapitalizme karşı kentlerimizde, meclislerle yeni yaşama" şiarıyla 11. Dönem İl Kurultayını Beyoğlu'nda bulunan HDK Genel Merkezi'nde gerçekleştirdi.

Kurultaya HDK Eş Sözcüleri İdil Uğurlu ve Sedat Şenoğlu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Eşbaşkanları Elif Bulut ve Erdal Avcı'nın yanı sıra HDK bileşenlerinin temsilcileri katıldı.

BİR DÖNEMİ GERİDE BIRAKTIK
HDK İstanbul Eşsözcüsü Gurbet Aydoğan, "Umuyoruz ki bu dönem HDK inşası noktasında yeni yaşamın hayata geçirilmesi açısından verimli bir kurultay gerçekleştiririz" dedi. İktidarın başta kadınlar olmak üzere bütün toplumsal kesimlere baskıcı yüzünü gösterdiğini dile getiren Aydoğan, "Bu süreçte toplumun her kesimi bu politikalara karşı etkin bir mücadele sürdürdü. Geçtiğimiz bu süreç içerisinde ezilenlerin, emekçilerin mücadelesi toplumsal muhalefete örnek olacaktır. Ve bu mücadele genişleyerek devam edecektir. Demokrasi talebimizi mücadele ederek kazanacağız" diye konuştu.

BİZLERİN ELİNDE
Ardından söz alan HDK Eşbaşkanı İdil Uğurlu ise salgının tüm dünyadaki toplumları kasıp kavurduğunu belirterek, kapitalistlerin var olan krizin faturasını ise sistem tarafından ötekileştirilmiş tüm kesimlere ödetmeyi tercih ettiğini dile getirdi.HDP'nin kapatılmasına yönelik açılan davaya değinen Uğurlu, "Biz 100 yıllık mücadele sonucunda sokaklarda, alanlarda bir araya gelerek partilerimizi kurduk. Bu HDP'yi kapatmakla çözülecek bir sorun değil. Seçimle AKP-MHP bloğunu götürmeyi düşünmek de ham hayal olur. Burada devrimci, demokratlara düşecek sorumluluk bir an önce birleşerek meclisleşmek ve örgütlenmek. Biz kararlıyız, bizim inancımız var. Bir arada yürümenin, kol kola olmanın şartlarının daha da olgunlaştırmak gerekiyor. Yoksa diğer türlü bunları göndermek bir hayal olacak. Göndermek bizim elimizde, asla umutsuzluğa kapılmamamız gerekiyor" diye konuştu.

KARANLIĞI DEVİRMEK ZORUNDAYIZ
HDP İstanbul Eşbaşkanı Elif Bulut da HDK'nin Türkiye siyasetinin önüne yeni bir yöntem koyduğunun altını çizerek, bu yöntemi büyüttüklerini ve sürecin sonunda HDP'nin ortaya çıktığını dile getirdi. Bulut, "Tüm Türkiye ve Kürdistan'da hep birlikte mücadeleyi büyüterek bu iktidarı, karanlığı devirmek zorundayız. Yoksa sistem krizi bizi başka bir şeye sürükleyecek. Bunun önüne geçecek bizleriz" dedi.

HDK bileşenleri ise HDK'nin varlığının önemi üzerinde konuşmalar yaparak, HDK meclislerinin büyütülmesinin gereğinin altını çizdi. Yapılan konuşmaların ardından kurultay basına kapalı olarak devam etti.

Kurultay'ın sonunda ise HDK İstanbul Meclisi üyeleri ve eşsözcüleri açıklandı. HDK İstanbul Meclisi Eşsözcüleri Erkan Tepeli ve Aynur Cengiz oldu.