27 Temmuz 2024 Cumartesi

HBDH milisleri tecride ve işgale karşı eylem yaptı

HBDH Ferhat Kurtay milisleri, İstanbul Sultangazi'de tekstil ve ayakkabı fabrikasını ateşe verdi. Milisler yaptıkları açıklamada, "Bu imha ve soykırım saldırılarına karşı başta tüm birimlerimiz olmak üzere yurtsever-devrimci gençliğimiz ve halkımız, birleşik devrim çizgisinde bir araya gelerek bu faşist-işkenceci düşmana gereken cevabı verecektir" ifadelerine yer verdi.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Ferhat Kurtay Milisleri, açıklama yaparak, İstanbul Sultangazi'de Uğur Mumcu Mahallesinde bulunan tekstil ve ayakkabı fabrikalarını ateşe verdiklerini duyurdu.

18 Mayıs günü akşam saatlerinde gerçekleştirilen eylemde fabrikalarda maddi hasar meydana geldiği öğrenildi. HBDH Ferhat Kurtay Milisleri, eylemi, Türkiye ve Kürdistan zindanlarındaki tecrit ve işkence saldırılarına misilleme olarak gerçekleştirdiklerini açıkladı, "En zorlu ve kısıtlı imkanlara sahip devrimci tutsaklar ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın direnişlerinin yanında olacağımızı bildiriyoruz" dedi.

HBDH milislerinin açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Bugün İmralı ve zindanlardaki mutlak tecrit ve ağır işkence koşulları cezaevlerindeki yoldaşlara yönelik işkence ve katliamlara varan saldırıların artması yine Türkiye ve Kürdistan'da artan baskı ve faşizm sonucu çok sayıda yurtsever-devrimcinin gözaltına alınması, tutuklanarak cezaevine konulması ve halkın kurumlarının hedeflenmesi faşist devletin sömürgeci-soykırımcı savaşını devreye koyduğunun açık örneğidir. Bu imha ve soykırım saldırılarına karşı başta tüm birimlerimiz olmak üzere yurtsever-devrimci gençliğimiz ve halkımız, birleşik devrim çizgisinde bir araya gelerek bu faşist-işkenceci düşmana gereken cevabı verecektir."

Mayıs ayında ölümsüzleşenleri de anan HBDH milisleri yaptıkları açıklamada, "Mayıs ayı şehitlerinin devrimci ve direnişçi çizgisinde, onların izinde yürüyerek bu soykırımcı-faşist düşmandan hesap soracağız. Gün işgalcileri ve onun tüm kurumlarını Kürdistan'dan söküp atma günüdür. Yaşasın Halkların Birleşik Devrim Hareketi! Kahrolsun faşizm" ifadelerine yer verdi.