29 Mart 2024 Cuma

Haydarpaşa Dayanışması: Yangının 10. yılında Haydarpaşa hala kapalı

Haydarpaşa Garı'nın çıkan yangının 10. yılında halen kapalı olduğunu belirten Haydarpaşa Dayanışması, "Bu sebeple tüm kent sakinlerini şehrimizin tek merkez garına sahip çıkmaya çağırıyoruz. Haydarpaşa Garı'nın gar olarak kalabilmesi için mücadelemiz sürecektir" dedi.

Toplum Kent ve Çevre İçin Haydarpaşa Dayanışması, Haydarpaşa Garı'nın yeniden gar olarak hizmete açılması için bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, "Günümüzün teknolojik imkanlarının gelişmişliği düşünüldüğünde, 20 milyonluk mega kentin demiryolu ulaşımı için hayati önem taşıyan merkez garı Haydarpaşa'nın restorasyon çalışmasının daha program ve taahhüt edilen süre içinde tamamlanması gerekmez miydi?" diye soruldu.

"Restorasyon sürecinin bu kadar uzaması, Haydarpaşa Garı'nın esas işlevine dönmesini geciktirdiği gibi halkın demiryolu ile ulaşım hakkını engellemektedir" denilen açıklamada, yangının üzerinden 10 yıl geçmesine rağmen Haydarpaşa Garı'nın halen kapalı olduğunu belirtildi ve kentte yaşayan herkes Haydarpaşa Garı için mücadeleye çağırıldı.