16 Mayıs 2024 Perşembe

Hamburg'da kayıplar eylemi

Almanya'nın Hamburg kentinde 17-31 Mayıs Uluslararası Gözaltında Kayıplara Karşı Mücadele Haftası dolayısıyla yapılan etkinlikte yapılan konuşmada kayıpların Gülistan Doku ve Hürmüz Diril ile devam ettiği belirtildi.

Almanya'nın Hamburg kentinde 17-31 Mayıs Uluslararası Gözaltında Kayıplara Karşı Mücadele Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

AvEG-Kon, AGİF, SKB, YS, Roter.aufbau, ADHK, PARTİZAN, KKP, DTKM, TJK, Alınteri'nin de katıldığı etkinlikte kayıpların fotoğrafları sergilendi. "Yaşasın enternasyonel dayanışma" sloganın atıldığı etkinlikte Türkiye, Kürdistan ve dünyada gözaltında kayıplara karşı mücadele anlatıldı.

ICAD bildirisinin okunduğu etkinlikte AGİF adına konuşma yapıldı. Konuşmada, "Gün geçmiyor ki kayıplarımıza bir yenisi daha eklenmesin dün Gülistan Doku bugün Hürmüz Diril, bizler kayıplarımızın hesabını sormaktan vaz geçmeyeceğiz, bir kez daha haykırıyoruz: Kaybedenler kaybedecek" denildi.

Partizan adına yapılan konuşmada ise gözaltı saldırılarının halen devam ettiğini, en son Türkiye'de kayyum darbesiyle insanların gözaltına alındığına dikkat çekti.

Demokratik Güç Birliği adına yapılan konuşmada da "Gözaltında kayıbedilenleri bir kez daha anarak, dünyanın neresinde olursak olalım mücadelemiz sürecektir" diye kaydedildi.