28 Nisan 2024 Pazar

Halktan DEM Partili adaylara: Oyumuz sizindir

Ardahan Göle Çakıldere Köyü Yardımlaşma Dayanışma Derneğini ziyaret eden DEM Parti Sultangazi Belediye Eşbaşkan adayları Yeni ve Tunç, halkın karar aldığı bir belediye için birlikte mücadele yürütme çağrısı yaptı. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sultangazi Belediyesi Eşbaşkan adayları Fatma Yeni ve Erol Tunç'un seçim çalışmaları sürüyor. Eşbaşkan adayları Ardahan Göle Çakıldere Köyü Yardımlaşma Dayanışma Derneğini ziyaret etti. 

YENİ: ANLAYIŞIMIZ, HALKÇI BİR BELEDİYECİLİK
İlk olarak söz alan Yeni, "Belediyecilik anlayışımız şöyle, halkların birlikte söz, karar yetkisinin olduğu, halkçı bir belediyecilik. Sultangazi Belediyesine talibiz. Siz değerli yoldaşlarımızın hepsinin oylarına talibiz" dedi. 

'OYUMUZ SİZEDİR'
Yeni'nin konuşması sırasında söze giren yaşlı bir kadın, "Oylarımız zaten sizindir. Kime vereceğiz? Siz isteseniz de istemeseniz de oyumuz sizedir" dedi. Bu sırada toplantının yapıldığı salonda alkışlar yükseldi.  

TUNÇ: İSTERSEK KAZANABİLİRİZ
Tunç, ise Kürdistan'da kazanılan belediyeleri işaret ederek Batı'da da kazanmanın mümkün olduğunu dile getirdi. Sıkı bir çalışmayla kazanılabileceğini belirten Tunç, tek hedefin seçimleri kazanmak olmadığını asıl amacın örgütlenmek ve mücadeleyi yükseltmek olduğunu söyledi ve devam etti: "Gençlerimiz yozlaşıyor. Yoksul emekçi mahallelerimizde çeteler, uyuşturucu satıcıları almış başını gitmiş. Bu bir devlet politikasıdır. Bu politikaya karşı olan da bu halktır. Sizsiniz, biziz. El ele verirsek, örgütlenirsek, partimizi büyütüp bir arada hareket edersek kazanırız. Sultangazi'yi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni kazanmak için birlikte hareket edelim. Bu seçimlerde kazanamadık mı olsun, önümüzdeki seçimlere hazırlığımız olsun. Yine mi kazanamadık, vazgeçmeyelim, inat ve ısrarımızı büyütelim. Mahallelerimizde kültür merkezleri açalım. Gençlerin, kadınların kendini rahatlıkla ifade ettiği, dilini kültürünü yaşadığı alanlar yaratalım."