19 Mayıs 2024 Pazar

Hêvî Sarya: HBDH düşmandan hesap sorma, yeni zaferler yaratma mevzisidir

HBDH'ın 6. mücadele yılına girişine ilişkin değerlendirmelerde bulunan HBDH bileşenlerinden MLKP adına Hêvî Sarya, "Halklarımıza, kadınlara söz veriyoruz. Türkiye ve Kürdistan devrimimiz mutlaka zafere kavuşacaktır. Ya zafer, ya zafer" diye konuştu.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) bugün 6. mücadele yılına adım attı. Beş yıllık mücadeleyi geride bırakan HBDH'ın mücadelesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan HBDH bileşenlerinden Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) adına konuşan Hêvî Sarya, Türkiye ve Kürdistan devrimini zafere ulaştırana kadar mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti.

MLKP adına Kadınların Birleşik Devrim Hareketi (KBDH) Konsey üyesi Hêvî Sarya değerlendirmelerinde şunları söyledi:

"Türk Ordusunu hezimete uğratan, Garê'de zafer yaratan Kürdistan gerillamızı, Türkiye ve Kürdistan'da 8 Mart'ta alanları zapt eden Türkiye ve Kuzey Kürdistan kadın ve LGBTİ+ hareketini, faşizmin ev hapsi saldırısını boşa çıkartan devrimci ve sosyalist kadınları, bu güne kadar düşmandan hesap soran sayısız eylemler gerçekleştiren HBDH ve KBDH milis ve gerilla güçlerimizi selamlayarak başlamak istiyorum.

"Devrim, sosyalizm ve komünizm mücadelemizin zaferi için 27 yılını bu uğurda savaşım vererek geçiren partimiz Marksist Leninist Komünist Parti'nin de içinde yer aldığı ve kurucu üyesi olduğu Halkların Birleşik Devrim Hareketinin 6. kuruluş yıl dönümünü buradan büyük bir devrimci coşkuyla kutluyoruz. Halkların Birleşik Devrim Hareketi mayasını Kızıldere'den almıştır.

"Kızıldere'deki 'Biz buraya dönmeye değil ölmeye geldik' diyen devrimci fedailik ve birleşik mücadele yoldaşlığı kültüründen gelmektedir Halkların Birleşik Devrim Hareketi'nin yoldaşlığı ve savaşçılığı. Türkiye ve Kürdistan devrimimizin zaferi için önemli bir birleşik devrimci mevzidir HBDH, bu mevzi sonuna kadar korunacaktır. Bu mevzi düşmandan hesap sorma ve yeni zaferler yaratma mevzisidir.

"Türkiye ve Kürdistan devrimimiz tüm hızıyla ilerliyor. Devrim tüm güncelliğiyle, tüm olanaklarıyla büyük bir hızla devam ediyor. Devrim mücadelemizin yeni büyük zaferlere ihtiyacı var. On yıllardır yaşanan gözyaşı ve acılar, halklarımızın, kadınların özgürlüğe, adalete duyduğu özlemler bu devrimin bir an önce daha büyük zaferlere dönüşmesini gerekli kılmaktadır.

"Bu topraklarda devrim güncel bir sorundur. Devrimimizin öznel ve nesnel koşulları giderek daha fazla gelişmektedir. Devlet, rejim büyük bir kriz içerisindedir. Bu ekonomik ve siyasi krizlerin kendisi doğru bir önderlikle, doğru bir öncü iradeyle buluştuğunda mutlaka zaferle sonuçlanacak bir devrime dönüşecektir.

"Emperyalizmin ekonomik ve mali sömürgesi olan çok uluslu, orta ölçekli gelişmiş kapitalist bir ülke olan Türkiye, bugün Kürdistan'ın Kuzey parçasını sömürgeleştirmiş durumdadır. Türkiye ve Kürdistan devrimimizin birleşik temelde ilerlemesi kaçınılmazdır. Türkiye ve Kürdistan birleşik devrimimiz zaferine sömürgeci faşist diktatörlüğün yıkılması, işçi ve emekçi meclislerine dayanan, ayrılma hakkının da içinde saklı tutulduğu, Türkiye ve Kürdistan halkları cumhuriyetleri birliği biçiminde bir programın zaferine doğru ilerleyecektir Türkiye ve Kürdistan birleşik devrimimiz. Partimiz MLKP Türkiye ve Kürdistan halklarının cumhuriyetlerinin birliğinin kuruluşu için, devrimin zaferi için savaşımı büyütmektedir.

"Bu uğurda yürütülen mücadelede birleşik devrimci hat oldukça önemli bir yerde durmaktadır. Halkların Birleşik Devrim Hareketi bu yönüyle faşizme karşı birleşik mücadelede önemli bir politik askeri araçtır. Egemen sınıfın, ordu, polis ve zora dayalı aygıtlarını dağıtmak, egemen sınıfın burjuva mahkemelerini dağıtmak, yerine devrimci mahkemeler, halk milisleri, halk ordusunu kurmak devrimimizin zaferi açısından bir zorunluluktur. Türkiye'de demokratik devrimimizin zaferi söz konusu olduğunda bütün bunlar başarılmayı gerektirmektedir. HBDH bugün bunun güncel, somut adresidir. Yani bugün kendi adalet mekanizmasıyla, kendi devrimci mahkeme sistemiyle, ortaya koyduğu eylemleriyle, halk milisi, halk gerilla gücüyle somut, güncel adresi görevini taşımaktadır. Dolayısıyla Türkiye'deki ve Kürdistan'daki devrimimizin zaferine giden yolda bugünün politik askeri aracı olan HBDH'ı geliştirmek önemli bir tarihsel sorumluluktur.

"Halkların Birleşik Devrim Hareketi ve Kadınların Birleşik Devrim Hareketi olarak bugüne kadar yaptıklarımız elbette yapacaklarımızın göstergesidir. Yaptıklarımız Türkiye ve Kürdistan devrimimizin başarısı açısından, halklarımızın ve kadınların biriktirdiği özgürlük ve adalet özlemlerini karşılama düzeyi açısından mütevazi bir katkıdır. Yapmadıklarımız ise devrimci özeleştirimizin konusudur. 6. savaşım yılımıza girerken HBDH olarak yapmadıklarımızı, yapamadıklarımızı devrimci pratik bir özeleştiri konusu olarak görmekteyiz.

"Bugün faşizm ve sömürgecilik tırmanmaktadır, halklarımız büyük acılar yaşamaktadır. Yani bu konuda zindanlarda on yıllardır kalan devrimci tutsaklarımıza, Kürt Halk önderi Sayın Abdullah Öcalan'a, bugüne kadar Cumartesi meydanlarını tutan kayıp annelerimize, her gün düşmanın sistematik işkencesine, gözaltı ve tutuklama saldırılarına maruz kalan ilerici, devrimci, muhalif güçlere, aylarca çocuklarının cenazesini teslim alamayan, kimsesizler mezarlığından çocuklarının kemiklerini ancak alabilen şehit ailelerimize buradan bir özür borçluyuz. Evet bugüne kadar devrimimizi zafere dönüştüremediğimiz için ya da bugüne kadar yaptığımız eylemler ya da bugüne kadar geliştirdiğimiz hesap sorma düzeyimiz mücadelenin siyasal ve askeri ihtiyaçlarını yeterince karşılayamadığı için buradan aynı zamanda halklarımıza ve kadınlara bir özür borçluyuz.

"Mücadelemiz bizden çok daha büyük bedeller gerektiriyor, mücadelemiz bizden çok daha fazla sayıda eylem gerektiriyor. Halkların Birleşik Devrim Hareketi ve Kadınların Birleşik Devrim Hareketi olarak bütün bu ihtiyaçları karşılamayı görev biliriz. Partimiz MLKP de bu mevziyi güçlendirme, bu mevziye savaşçı ve komutan akışını sağlama, bu mevzinin korunması ve daha güçlü bir hücum, daha güçlü bir saldırı ruhuyla, daha büyük eylemlerin gerçekleştirilmesi konusunda üzerine düşen her türlü görevi yerine getirecektir. Bugüne kadar ki pratiğimiz aynı zamanda bunun güvencesidir.

"Geçtiğimiz yaz Karadeniz gerilla grubumuz MLKP FESK gerillaları ve aynı zamanda HBDH gerillalarını şehit verdik. Koray Aspir ve Sinan Güneş yoldaşı ve  aynı zamanda MLKP Merkez Komite üyesi ve Kürdistan çalışmalarımızın emektarı, komutanımız şehit Baran Serhat yoldaşı saygıyla anıyoruz.

"Halkların Birleşik Devrim Hareketi'nin kendini var edişinde, eylemsel somut bir maddi kuvvet olarak kendini geliştirmesinde çok sayıda yoldaşımız emek vermiştir ve bu uğurda ölümsüzleşmiştir.

"Halkların Birleşik Devrim Hareketi'nin ortak değerleri, ortak şehitleri olan Mahir Atakan yoldaşı, Delal Amed yoldaşı, Ulaş Bayraktaroğlu yoldaşı, Nubar Ozanyan yoldaşı, Mercan Kızılyel yoldaşı ve adını sayamadığımız tüm öncü ve önder devrimci kadrolarını, partimiz ve HBDH, KBDH savaşçılarını, şehitlerimizi buradan saygıyla anıyoruz. Yoldaşlarımızın bıraktığı bayrağı onurla taşıyoruz ve taşımaya devam edeceğiz.

"Türkiye ve Kürdistan devrimimiz mutlaka zafere kavuşacaktır, bu konuda üzerimize düşen görevi sonuna kadar yerine getireceğiz. Halklarımıza, kadınlara söz veriyoruz. Ya zafer, ya zafer diyoruz. Biz kazanacağız, biz kazanacağız."