Gülistan Doku soruşturmasında dikkat çekici iddia: Öldürüldü ve cenazesinin yeri değiştirildi
Gülistan Doku dosyasına giren bir "Gizli Tanık" ifadesine göre, katledilen Gülistan'ın cenazesi gömüldüğü yerden çıkarılarak taşındı.
Gülistan Doku'nun 5 Ocak 2020 tarihinde kaybolmasının üzerinden 5 yılı aşkın bir zaman geçtikten sonra bugün gerçekleşen gözaltıların ardından soruşturmaya dair kimi bilgileri Saray medyası yazmaya başladı.
İddialara göre, bir "gizli tanık" JASAT'a ulaşıp Gülistan'ın öldürüldüğünü açıkça beyan etti.
"Gizli Tanığın", Gülistan Doku'nun cenazesinin bulunma endişesiyle birden fazla kez yer değiştirildiğini beyan etmesi üzerine söz konusu yerde yer altı cihazlarıyla incelemer yapıldı.
İncelemenin ardından hazırlanan raporda şunlar yazıldı:
"Tunceli ili Pertek İlçesi Koçpınar köyü girişinde bulunan mezarlık yanındaki mevkide (37 SEC 45090 – 99570) koordinatlarında gömülü bir ceset olduğu bilgisi tarafıma verilerek belirtilen bölgede Yer Altı Görüntüleme Cihazı ile arama yapmam söylenilmiştir. 2 saat süre ile belirtilen bölgede bahse konu cihaz ile yapmış olduğum aramada aranan bölge içerisinde YGC cihazının uyarı vermesi ile şüpheli bir boşluk olduğu bu boşluğun ebatlarının ortalama olarak 1.60 – 1.70 cm uzunluğunda 70 – 80 cm genişliğinde 80 cm derinliğinde mezar görüntüsünde olduğu, tespit ettim.
Tespit ettiğim boşluğa bir şahsın gömülüp belli bir süreden sonra çıkarıldığı bu sürenin yaklaşık 1-2 yıl arasında olduğunu, tespit edilen boşluğa ceset ile birlikte sırt çantası tarzında bir cisim ile silahta gömülmüş olabileceği, boşlukta meydana gelen oksitlenmenin bu sebeple oluştuğunu değerlendirmekteyim."