11 Mayıs 2024 Cumartesi

Gül, Genelkurmay Başkanı'nın ziyaretini doğruladı

Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü'nün ziyaretini doğrularken, "Herhangi bir tehdit söz konusu değil" dedi. Gül, bu görüşmeden sonra aday olmayacağını açıklamıştı.
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın kendisini ziyaret ettiğini doğruladı. 
 
Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Erbakan Ödülleri öncesi Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü 24 Haziran'da aday olmamasına yönelik "ikna etmeleri" için ziyarete gönderdiği haberleri çıkmıştı. Üstelik, Akar'ın helikopterle gittiği belirtilmişti. Bu görüşmenin ardından Gül, 24 Haziran seçimlerinde aday olmayacağını açıklamıştı.  
 
Bir haftadır sessizliğini koruyan Abdullah Gül'den bugün açıklama geldi, ziyareti doğruladı.  
 
Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül, şunları söyledi: "Gördüğüm kadarıyla Ankara'da bir açıklama yapılmış zaten. O açıklamadakiler doğru. Gündüz vakti yapılan göz önünde olan bir ziyaret. Herhangi bir tehdit söz konusu değil. Ofisimde oldu. Nezaket ziyaretiydi."
 
Gül'ün eniştesi ve eski AKP İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu, "Akar, üç saat boyunca Abdullah Bey'i dinlemek zorunda kaldı" diye yazmıştı.
 
Ayrıca bugün Hürriyet'te Genelkurmay kaynaklarına dayandırılan bir haberde, "Ziyaretin baskı, tehdit ve şantaj şeklindeki iddiaların gerçekle hiçbir alakası bulunmadığı ifade edildi" denildi.