27 Temmuz 2024 Cumartesi

Grup Hevra: Devrim şarkılarımız susmaz

Adana'da düzenlenen etkinlikte sahneye çıkması engellenen Grup Hevra, bu tür saldırıların ve engellemeler karşısında geri adım atmayacaklarını kaydetti. "Devrim şarkılarımız susmayacak" diyen Hevra, kamuoyuna ve Yeşil Sol Parti Gençlik Meclisine önce mücadelesine sonra da müziklerine sahip çıkma çağrısı yaptı.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Adana Gençlik Meclisinin düzenleyeceği şölende Grup Hevra'nın sahne alması valilik ve emniyet tarafından "güvenlik gerekçesi" bahane edilerek engellenmek istendi.

Açıklama yapan Grup Hevra, "22 Eylül Cuma günü 'Li dijî şerê taybet tekoşînek bi heybet' kampanyası çerçevesinde Yeşil Sol Gençlik Meclisinin Adana'da düzenlediği şölen etkinliğine bizler de müzik grubu olarak davetliydik. Fakat etkinliğe bir, iki saat kala emniyet, 'valilik kararı ile etkinliğin yapılabileceğini, fakat müzik grubumuzun bazı üyelerinin (Baran Sünbül ve Yusuf Keleş) etkinliğe katılmalarının güvenlik gerekçesiyle yasaklandığı' gibi tuhaf bir karar bildiriminde bulunmuşlardır.

'SAHNEYE ÇIKILIRSA MÜDAHALE EDİLECEĞİ BELİRTİLDİ'
"Bu karar doğrultusunda grup üyelerimizin etkinlik alanına girmesini engellemek isteyen emniyet ve orada bulunan halk arasında arbede yaşanmıştır. Bunun üzerine aynı etkinliğe davet edilen vekil arkadaşlarımız ve emniyet yetkilileri arasında da yaşanan gerginlik ve diyalog sonucunda grup üyelerimiz içeri alınabilmiş fakat sahneye çıkma durumunda müdahale edileceği belirtilmiştir.

'DEVRİM ŞARKILARIMIZI HAYKIRACAĞIZ'
"Hevra olarak bu tuhaf ve keyfiyetçi uygulamayı şiddetle kınıyor ve benzer kararları oldukça ilkel, gerici ve hatta iktidarın acizliği, çaresizliği olarak değerlendiriyoruz. Bir müzik grubu iktidar açısından güvenlik sorununa dönüşmüşse o zaman o iktidar bitmiş,tükenmiş, aciz kalmış bir iktidar demektir. Halkımızın moralinden ve bağlamamızın tınısından korkan bir iktidar çoktan dağılmış, çürümüş bir duruma düşmüş demektir. Dolayısıyla bizler bu ve benzeri uygulamalar karşısında boyun eğmeyeceğimizi ve bu tür uygulamaların bizim de halkımızın da moralini bozmayacağını, aksine moral ve motivasyonumuzun coşkumuzu ve öfkemizi tetikleyeceğini ve her alanda devrim şarkılarımızı haykıracağımızı halkımıza belirtiyoruz.

'MÜCADELEMİZE VE MÜZİK GRUBUMUZA SAHİP ÇIKIN'
"Yine olayla ilgili suç duyurusunda bulunacağımızı da belirtiyor ve halkımızı özel savaşa karşı direnmeye, gençlik meclisimizi ve müzik grubumuzu sahiplenmeye en başta da mücadelemizi sahiplenmeye davet ediyoruz. Boyun eğmeyeceğiz! Bijî berxwedana ciwanan. Bijî berxwedana çand û hûnere. Bijî berxwedana muzîka Kurdî!"