24 Nisan 2024 Çarşamba

Grev kararı Netflix'e geri adım attırdı

Bir programda yer verilen transfobik söylemlere tepki göstererek grev kararı alan emekçiler, Netflix'e geri adım attırdı. Açıklama yayımlamak zorunda kalan Netflix, "Hem Netflix'te hem de içeriklerimizde yapacak çok işimiz olduğunun farkındayız" dedi.

Netflix, komedyen Dave Chappelle'in programı "Dave Chappelle: The Closer"da transfobik söylemlerin yer almasına tepki göstererek grev kararı alan Netflix emekçileri, yönetime geri adım attırdı. Netflix yönetimi açıklama yapmak zorunda kaldı.

Greve saatler kala Netflix sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, "Trans iş arkadaşlarımıza ve destekçilerine değer veriyoruz. Ayrılmayı seçen herhangi bir çalışanın kararına saygı duyuyoruz ve hem Netflix'te hem de içeriklerimizde yapacak çok işimiz olduğunun farkındayız" denildi.

Netflix emekçileri, Netflix CEO'su Ted Sarandos'un, transfobik söylemlerde bulunan program sunucusu Dave Chappelle'e destek vermesinin ardından grev kararı almıştı.

Sarandos açıklamasında şu ifadelere yer vermişti: "Bazı çalışanlarımız nefret ile ilgili çizgiyi nerede çekeceğimiz konusunda sorular sormuş. Netflix'te nefreti ve öfkeyi destekleyecek hiçbir içeriği hoş karşılamayız. Fakat The Closer'ın bu çizgiyi aştığına inanmıyoruz. Bir konuda fikir belirtmek ile karşıdakine zarar vermek arasındaki farkı ayırt etmenin çok zor olduğunun da farkındayız. Özellikle stand-up gibi komedi yapımlarında bu farkları görmek iyice zorlaşıyor. Bazıları stand-up sanatının saldırgan bir tutum olduğunu düşünüyor fakat kullanıcılarımız bu içerikleri seviyor ve bizim de onlara sunmaya çalıştığımız şey bu."

Ted Sarandos'un gönderdiği e-postanın ardından iş bırakma eylemine başlayacaklarını duyuran platform bünyesinde çalışan translar, bu süreç boyunca protestolarına devam edeceklerini açıklamıştı.