20 Nisan 2024 Cumartesi

Giresun'da can kayıpları artarken, bakan halkı suçladı

Giresun'daki sel nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 5'e çıkarken Bakan Pakdemirli, 'Vatandaşlarımız 'Nasıl olsa bana bir şey olmaz' düşüncesinde. Dere yataklarına ev ve dükkan yapmamak gerekiyor' dedi.

Giresun'da meydana gelen selin bilançosu her geçen saat ağırlaşıyor. Sel felaketinde şu ana kadar, 1'i asker olmak üzere 5 kişi yaşamını yitirdi, 12 kişi yaralandı, 11 kişi de kayboldu. Büyük hasara neden olan sel suları, birçok köprü ve yolu yıktı. Kentteki büyük yıkıma, selin değil, vadilere yapılan HES'ler, yolların ve dere kenarına inşa edilen taş ocaklarının neden olduğu belirtiliyor.

ERDOĞAN: HASAR BÜYÜK
Tuzla'daki Desan Tersanesi'nde düzenlenen Yeni Deniz Sistemleri Teslim Töreni'nde konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Giresun'daki sel felaketinde 5 kişinin yaşamını yitirdiğini, 12 kişinin yaralandığını söyledi. Erdoğan, "Aynı şekilde Rize'de yine sel felaketi var. Benim ilçem de dahil olmak üzere, bu sel felaketinde maalesef orada da yaralılar var" dedi.

BAKAN HALKI SUÇLADI
"Ben de ilk defa böyle büyük bir doğal afet görüyorum" ifadesini kullanan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Şehrin silueti değişmiş durumda. Ciddi uyarılar yapmamıza rağmen vatandaşlarımız 'Nasıl olsa bana bir şey olmaz' düşüncesi içinde. Bu da can kayıplarına yol açabiliyor. Bu taşkınları tamamen önlemenin imkanı yok, dere yataklarına ev ve dükkanların yapmamak gerekiyor. Dün 135 milimetre yağış aldık. Ağustos aylarının ortalamasının bir buçuk katı, bir günde yağdı" diye konuştu.