19 Mayıs 2024 Pazar

Gazeteci Süleyman Acar hakkında hapis cezası

Mücadele Birliği Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Acar hakkında hapis cezası verildi. 

Mücadele Birliği Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Acar ve Önsöz Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Songül Yücel'in de aralarında bulunduğu 6 kişi hakkında hapis cezası verildi. 

Afrin'e yönelik 30 Mart 2018 yılındaki işgale ilişkin sosyal medyada yaptıkları haber içerikli paylaşımlar nedeniyle, "örgüt üyeliği" ve "örgüt propagandası" suçlamaları ile tutuklanan  Mücadele Birliği Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Acar, Önsöz Dergisi Genel Yayın yönetmeni Songül Yücel ve Emekçi Kadınlar (EKA)'dan Nurten Karahancı için "Örgüt Üyeliği ve Örgüt adına propaganda yapmak"; Mücadele Birliği Gazetesi muhabiri Serpil Ünal ve okurlar İnci Şahin, Tuğba Acar, "Örgüt adına propaganda yapmak" iddialarıyla tutuklanmış ve 4 ayın ardından tahliye edilmişti. 

Görülen bir önceki duruşmada savcı mütalaa vermiş ve duruşma bugüne ertelenmişti.  İstanbul Adliyesi 36. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen bugünkü duruşmada karar açıklandı ve "örgüt üyeliği" suçlamasından herkese beraat verildi. Ancak dosyadaki herkes için "örgüt propagandası" suçlaması ile 1 yıl 6 ay 22'şer günlük ceza verildi.

Süleyman Acar dışındaki herkes için "hükmün açıklanmasının geri bırakılması"na dair karar verilirken; Acar'ın daha önce "hükmün açıklanmasının geri bırakılması"na dair verilmiş karar olduğu için cezası ertelenmedi.