19 Mayıs 2024 Pazar

Gazeteci Seyhan Avşar beraat etti

Gazeteci Seyhan Avşar'ın, "Sözcü savcısı sabıkalı çıktı" haberi nedeniyle "Terörle mücadelede görev almış kamu görevlisini hedef gösterme" suçlamasıyla yargılandığı davadan beraat etti.

Cumhuriyet gazetesi muhabiri Seyhan Avşar ile Sözcü gazetesi Sorumlu Müdürü Necdet Önemli'nin "Sözcü savcısı sabıkalı çıktı" haberi nedeniyle "Terörle mücadelede görev almış kamu görevlisini hedef gösterme" suçlamasıyla yargılandıkları davanın 4. duruşması İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmayı Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Temsilcisi Erol Önderoğlu ve Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Gökhan Durmuş da izledi.

Seyhan Avşar duruşmada, "Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün 'Adalet yerini bulsun isterse kıyamet kopsun' sözüne uygun olarak adalet, beraat bekliyorum. Hukuk önünde suça karışan savcı ile sıradan bir yurttaşın farkı yoktur. Ceza vermeniz halinde savcılar suç işleyebilir ama gazeteciler bunu yazamaz gibi bir algı oluşacaktır. Beraatımı istiyorum" diye belirtti.

Mahkeme heyeti, iddia edilen suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle Seyhan Avşar ve Necdet Önemli'nin beraatına karar verdi.